Naslovna    Vesti    Takmičenja    Skandal u Sloveniji zbog Vanesse Mae
12

jul

2014

Skandal u Sloveniji zbog Vanesse Mae

Otkriveno da su rezultati trka u skijalištu Krvavec, na kojima je violiniskinja izborila plasman na ZOI, bili namešteni.

Poznata violinistkinja Vanessa Mae uspela je da ostvari san, da se izbori za nastup na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju, ali su njene kvalifikacije u Sloveniji prouzrokovale pravi skandal zbog kojeg će neki ostati bez funkcija.

Vanessa Mae, koja se takmičila za Tajland pod prezimenom svog oca Vanaka, imala je veliku podršku iz Slovenije u smislu treninga, logistike i takmičenja. Sve to ne bi bio čudno ni neobično da ovih dana na površinu nisu isplivale mutne radnje oko trka na Krvavecu koje su Vanessi donele neophodne bodove za plasman na ZOI.

Naime, specijalna komisija otkriila je da su trke 17. i 19. januara ove godine u slovenačkom ski centru bile organizovane da bi Britanka uspela da ispuni normu. Navodno, čak su i rezultati bili namešteni i takvi su kasnije dostavljeni Skijaškom savezu Slovenije i FIS. U rezultatima se čak našlo ime jedne slovenačke takmičarke koja se uopšte nije pojavila na startu.

Epilog svega je velika šteta ugledu slovenačkog Saveza, a četvorici organizatora trka određena je četverogodišnja suspenzija i oni u tom periodu neće moći da se bave aktivnostima vezanim za takmičarsko skijanje po okriljem Skijaškog saveza Slovenije.

Da sve bude gore, jedan od arbitara na pomenutim trkama bio je i Vlado Makuc, prvi čovek reprezentacije Slovenije. On, međutim, tvrdi da kao sudija nije mogao da utiče na rezultate i eventualne nepravilnosti, ali je proglašen indirektnim krivcem. Da li će posledice snositi sama Vanessa Mae, biće poznato u naredom periodu.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar