Naslovna    Vesti    Takmičenja    FIS mora da isplati Vanessu Mae zbog tužbe za klevetu
25

feb

2016

FIS mora da isplati Vanessu Mae zbog tužbe za klevetu

Međunarodna skijaška organizacija izvinila se poznatoj violinistkinji što ju je optužila da je prevarom otišla na ZOI u Sočiju.

Međunarodna skijaška federacija (FIS) poznatoj violinistkinji Vanessi Mae moraće da isplati određeni novčani iznos pošto je došlo do poravnanja po njenoj tužbi za klevetu. Vanessa je optužena da je učestvovala u nameštanju rezultata kvalifikacionih trka kako bi se plasirala na Zimske Olimpijske igre u Sočiju 2014. godine.

FIS se izvinio violinistkinji i s njom dogovorio da joj isplati odgovarajući iznos, a njena namera je da novac uplati u humanitarne svrhe.

- Vanessa Mae i njen tim ni na koji način nisu nameštali ili nepravilno uticali na rezultate kvalifikacionih trka u Sloveniji - navodi se u saopštenju.

Violinistkinja je suspendovana od strane FIS na četiri godine, jer je, kako je tada objavljeno, prevarom uspela da se domogne Olimpijskih igara u Sochiju. FIS je potvrdio da su rezultati četiri veleslaloma, koji su održani u januaru 2014. godine u Sloveniji, bili namešteni i naveo je brojne primere kršenja pravila kako bi Vanessa popravila svoja vremena i izborila normu za ZOI. U saopštenju FIS je pisalo da ona sigurno ne bi uspela da skija u Sochiju da nije bilo prevare.

Vanessa se takmičila za Tajland pod prezimenom svog oca Vanakom, a vozila je dva veleslaloma i nije se proislavila - završila je na poslednjem mestu. Ona je ipak bila zadovoljna pošto je uspela da ispuni svoj san.

FIS je takode suspendovao i petoricu zvaničnika trka na Krvavecu na godinu i dve godine, a sada i njihova suspenzija dolazi u pitanje.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar