Naslovna    Vesti    Takmičenja    Suspendovana Vanessa Mae
11

nov

2014

Suspendovana Vanessa Mae

FIS potvrdio da se čuvena violiniskinja prevarom kvalifikovala za ZOI u Sochiju.

Čuvena violiniskinja Vanessa Mae suspendovana je od strane međunarodne skijaške federacije (FIS) na četiri godine, jer je prevarom uspela da se domogne Olimpijskih igara u Sochiju.

FIS je potvrdio da su rezultati četiri veleslaloma, koji su održani u januaru ove godine u Sloveniji, bili namešteni i naveo je brojne primere kršenja preavila kako bi Vanessa popravila svoja vremena i izborila normu za ZOI. U saopštenju FIS se navodi da ona sigurno ne bi uspela da skija u Sochiju da nije bilo prevare.

Vanessa se takmičila za Tajland pod prezimenom svog oca Vanakom, a vozila je dva veleslaloma i nije se proislavila - završila je na poslednjem mestu. Ona je ipak bila zadovoljna pošto je uspela da ispuni svoj san.

FIS je takođe suspendovao i petoricu zvaničnika trka na Krvavecu na godinu i dve godine i oni u tom periodu neće moći da obavljaju funkcije u takmičarskom skijanju.

- Suspendovani su s dobrim razlogom. Kada smo prvi put čuli da se sumnja u rezultate tih trka, bilo nam je smešno, ali smo se ubrzo uverili da je to tačno. Svesni smo da ova sankcija neće preterano pogoditi Vanessu Mae, pošto se ona više neće takmičiti, ali naša želja je da pošaljemo poruku da se ovakvi slučajevi ne bi ponovili - rekao je predsednik FIS Gian-Franco Casper.

Violiniskinja je širom sveta prodala više od deset miliona albuma, a za Sochi se pripremala samo oko šest meseci.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar