Naslovna    Vesti    ZOI Sochi 2014    Srpski olimpijci vratili se iz Sochija
ZOI Sochi 2014
25

feb

2014

Srpski olimpijci vratili se iz Sochija

Nevena Ignjatović: Srećna sam jer sam uspela da ispunim cilj. Nina Micić: Dala sam sve od sebe i to mi je najvažnije.

Olimpijci Srbije vratili su se iz Sochija! Posle skoro 12 sati leta iz Rusije na aerodromu "Nikola Tesla" naše takmičare dočekalli su članovi porodice i prijatelji. Proradile su emocije, a svi su složni u ocenama da je učešće na 22 Zimsklim olimpijsiim igrama bilo dragoceno iskustvo, koje će posebno značiti mlađim sportistima.

Neveni Ignjatović ovo su bile druge Igre, ona je uspela da ostvari cilj i plasira se među 30 najbolji skijašica sveta i to u veleslalomu, disciplini koja joj nije najjača.

- Zaista sam srećna, uspela sam da ostvarim rezultat zbog kojeg sam otišla u Sochi. Moram da priznam da nisam očekivala da ću ući među 30 najboljih u veleslalomu, jer mi on nije jača disciplina, pa sam veoma zadovoljna i zbog toga. Žao mi je zbog slaloma, krenula sam previše agresivno u želji da napravim što bolji rezultat. Nažalost, nisam završila prvu vožnju, a da sam stigla do cilja, sigurna sam da bih ponovo bila među prvih 30. Drago mi je što me je videlo mnogo ljudi - rekla je naša najbolja skijašica.

Posebno je apostrofirala činjenicu da je na zatvaranju ZOI nosila srpsku zastavu:

- Osećaj je prelep, a inače je sve u Sochiju bilo odlično. Druženje sa sportistima iz celog sveta je nešto što treba doživeti. Ove Igre su mi bile bolje od onih u Vankuveru i žao mi je što se sve završilo. Ipak, sada sledi novi olimpijski ciklus i u naredne četiri godine daću sve od sebe da napredujem što više, jer u Južnoj Koreji želim da dosegnem vrhunac karijere.

Nina Micić ostaće upamćena kao prvi predstavnik Srbije u snoubordu u istoriji Olimpijskih igara. Pad pred ciljem sprečio ju je da se plasira među 16 najboljih u paralal veleslalomu, ali njeni rezultati (27. i 31. mesto) govore da od Nine, koja ima tek 23. godine, možemo očekivati dobre rezultate u Pjongčangu 2018. godine.

- Utisci iz Sochija su predivni, mada nisam zadovoljna rezultatima. U veleslalomu sam pala pred ciljem, ali najbitnije mi je da sam dala sve od sebe uprkos povredi koju sam zadobila pred odlazak na Olimpijske igre. Imala sam dilemu da li uopšte treba da otputujem, ali sada sam sigurna u jedno: Vidimo se u Južnoj Koreji! - rekla je Nina Micić i priznala:

- Zbog oporavka sam propustila otvaranje Igara, ali sam bila na ceremoniji zatvaranja i to je za mene bilo toliko emotivno da sam zaplakala.

Debitovanje na najvećem takmičenju na planeti mnogo će značiti i Marku Vukićeviću, koji je imao priliku da se oproba sa najboljim skijašima sveta.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar