Naslovna    Vesti    Takmičenja    Shiffrin i Hirscher najbrži u Leviju
19

nov

2018

Shiffrin i Hirscher najbrži u Leviju

Ovog vikenda održana su prva takmičenja u slalomu u novoj sezoni Svetskog kupa. Na programu su bile trke u finskom Leviju.

Mikaela Shiffrin nastavila je tamo gde je stala na kraju prošle sezone. Najbolja slalomašica sveta zabeležila je sigurnu pobedu i najavila da će i ove sezone biti prvi favorit za osvajanje malog kristalnog globusa u slalomu. Drugo mesto osvojila je prošlogodišnja pobednica iz Levija, Petra Vlhova, dok je treća bila Austrijanka Marlies Schild.

Najbolja srpska skijašica Nevena Ignjatović nije uspela da završi prvu vožnju.

Ni u muškoj konkurenciji nije bilo iznenađenja. Najbrži je bio Austrijanac Marcel Hirscher koji je stigao do svog 59. trijumfa u karijeri, 28. u disciplini slalom. On je bio brži od svog najvećeg konkurenta, Norvežanina Henrika Kristoffersena za 9 stotinki. Treće mesto je zauzeo aktuelni olimpijski pobednik Andre Myhrer.

Odličan rezultat ostvario je mladi bugarski skijaš Albert Popov, osvojivši 20. mesto.

Karavan Svetskog kupa u muškoj konkurenciji seli se u Kanadu, u Lake Louise, gde se sledećeg vikenda voze trke u brzim disciplinama. Dame se sele u Ameriku, u skijalište Killington, gde su na programu trke u slalomu i veleslalomu.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar