Naslovna    Vesti    Takmičenja    Levi, SL (ž i m): Najava trka
13

nov

2014

Levi, SL (ž i m): Najava trka

Prvi slalom sezone u obe konkurencije biće održan u Finskoj u subotu i nedelju. Nastupa i Nevena Ignjatović.

Druga stanica Svetskog kupa je finski Levi, gde će skijašice i skijaši na poznatoj stazi Levi Black odmeriti snage u prvom slalomu sezone. Najpre će startovati devojke, a početak prve subotnje vožnje predviđen je za 10 časova. Muškarci kreću u istom terminu, ali u nedelju. Start druge vožnje u obe konkurencije je u 13h. Mušku trku će prenositi i Eurosport i HRT, dok će ženski slalom moći da se gleda samo na Eurosportu.

Slalom u Leviju biće veoma zanimljiv i za ljubitelje skijanja u Srbiji jer će to biti i prvi izazov ove sezone za najbolju srpsku skijašicu Nevenu Ignjatović. Ona je prethodnih dana intezivno trenirala na glečeru Hintertux, kao i u zatvorenom skijalištu Landgraaf u Holandiji. Nevena je još u ponedeljak stigla u Levi, pa je već imala priliku da isproba stazu.

Prošle godine u ovom finskom skijalištu pobedu je odnela Mikaela Shiffrin, a čini se da je ona i sada favorit za najviši plasman. Maria Hoefl-Riesch, koja je bila druga, u međuvremenu je završila karijeru,kao i Marlies Schild.

Marcel Hirscher je u novembru prošle godine u Leviju započeo šampionski ples u slalomu, a sudeći po početku ove sezone, Austrijanac bi sve osim nove titule u ovoj disciplini smatrao neuspehom. Biće to ponovo borba između Marcela, mladog Norvežanina Henrika Kristoffersena i iskusnog Nemca Felixa Neureuthera. Videćemo i u kakvoj je formi hrvatski veteran Ivica Kostelić

Svaka trka je veoma važna, a posebno start sezone. Hirscher je uvek maksimalno spreman, što je i pokazao u Soeldenu, gde je trijumfovao u veleslalomu. 

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar