Naslovna    Vesti    Takmičenja    Hirscher i Shiffrin najbrži na Sljemenu
04

jan

2018

Hirscher i Shiffrin najbrži na Sljemenu

Na zagrebačkom Sljemenu održano još jedno izdanje Snow Queen Trophy.

Mlada američka skijašica Mikaela Shiffrin ostvarila je novu slalomsku pobedu, ovoga puta na Sljemenu, u okviru trofeja Snježne kraljice koji se tradicionalno održava početkom godine na ovom skijalištu iznad Zagreba.

Ona je do trijumfa došla zahvaljujući vremenu 1:53.07, čak sekundu i 59 stotih brže od drugoplasirane Wendy Holdener. Treće mesto je osvojila Šveđanka Frida Hansdotter koja je za pobednicom zaostala dve sekunde i 11 stotinki.

Slovenka Maruša Ferk zauzela je 18. mesto dok je njena sunarodnica Ana Bucik ostvarila 24. vreme.

Najbolja srpska skijašica Nevena Ignjatović nije uspela da se plasira u drugu vožnju jer je imala 40. vreme prvog laufa.

Ni u muškoj konkurenciji nije bilo iznenađenja. Najbrži je bio Austrijanac Marcel Hirscher koji je stigao do svog 50. trijumfa u karijeri, bar kada su u pitanju trke Svetskog kupa. On je bio brži od svog sunarodnika Michaela Matta za samo pet stotinki dok je treći bio njegov glavni konkurent, Norvežanin Henrik Kristoffersen (+0.11s).

Hrvatski takmičari Matej Vidović, Istok Rodeš, Elias Kolega i Natko Zrnčić-Dim nisu uspeli da se plasiraju u drugu vožnju dok Filip Zubčić nije startovao.

Za najbolje skijaše i skijašice nema odmora. Već u subotu očekuju ih trke veleslaloma u Adelbodenu i Kranjskoj Gori.

 

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar