Naslovna    Vesti    Takmičenja    Bormio, SL (ž,m): Najava trka
04

jan

2014

Bormio, SL (ž,m): Najava trka

U nedelju i ponedeljak će se u italijanskom Bormiu održati nadoknada otkazanog slaloma iz Zagreba u ženskoj i muškoj konkurenciji.

Toplo vreme na starom kontinentu rezultiralo je otkazivanjem jubilarne 10. Snežne kraljice koja je trebala da bude održana na zagrebačkom Sljemenu. Visoke temperature onemogućile su organizatore da nastave sa proizvodnjom veštačkog snega koji je bio preko potreban za organizaciju ove trke.

Organizatori Svetskog kupa u veoma kratkom roku pronašli su alternativno rešenje, to je italijanski Bormio gde je protekle nedelje održana trka spusta u muškoj konkurenciji. Situacija sa snegom je u Lombardiji prilično zadovoljavajuća pa njihova odluka deluje prilično razumno. Inače treba pomenuti da je poslednji slalom u Svetskom kupu ovde održan davne 1984. godine.

U nedelju 05.01. na stazu "Stelvio" u Bormiu prve će izaći dame. Start prvog laufa zakazan je za 9:30h dok je druga vožnja planirana u 12:30h. Sa novom slalomskom pobedom ostvarenom protekle nedelje u austrijskom Lienzu, prvi favorit biće svakako iskusna Marlies Schild koja se izgleda u potpunosti oporavila od prošlogodišnje povrede. Međutim ne treba nikako zaboraviti ni aktuelnu svetsku šampionku, mladu Amerikanku Mikaelu Shiffrin kao ni Nemicu Mariu Hoefl-Riesch. Tina Maze ove sezone očigledno ima dosta problema da se vrati u staru formu ali i ona sigurno spada u red favoritkinja koje konkurišu za najviši plasman. Sa nestrpljenjem očekujemo nastup Nevene Ignjatović koja će imati startni broj 56.

Muškarci će na istoj stazi nastupiti dan kasnije, tačnije u ponedeljak 06.01.2014, doduše uz nešto drugačiji "tajming". Prva vožnja počinje u 14:45h dok je drugi, noćni lauf, na programu u 18:10h. Tu izgleda nema dileme oko favorita, Marcel Hirscher apsolutni je kandidat za prvo mesto. Za plasman na postolje konkurisaće i njegov sunarodnik Mario Matt, Nemac Felix Neureuther a videćemo da li će iskusni Francuz Grange konačno uspeti da se vrati u društvo najboljih. Sa nestrpljenjem očekujemo i nastup hrvatskog takmičara Ivice Kostelića.

Obe trke imaćete prilike da pratite u direktnom prenosu na Eurosportu dok će mušku trku u ponedeljak prenositi i HRT2.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar