Naslovna    Vesti    Takmičenja    SP 2013 Schladming, NTE: Najava trke
12

feb

2013

SP 2013 Schladming, NTE: Najava trke

Na Svetskom prvenstvu sledi predah od klasičnih disciplina, ali je u utorak na programu uzbudljiv paralel veleslalom u sklopu Nations Team Eventa.

Na Svetskom prvenstvu u Schladmingu sledi mali odmor od klasičnih disciplina, ali će i u utorak biti veoma zanimljivo jer je na programu takmičenje timova u paralel veleslalomu - Nations Team Eventu. Staza "Planai" biće poprište borbi za medalje u trci koja ima sve veću popularnost, a start je predviđen za 17.00h uz direktan prenos na Eurosportu i HTV 2.

Do sada je Austrija imala najviše uspeha u Nations Team Eventu na Svetskim prvenstvima, pošto su skijašice i skijaši te zemlje sva tri puta uspevali da dođu do medalja - zlata i dva srebra. Francuski tim je slavio u Garmisch-Partenkirchenu 2011, dok je u Bormiju 2005. došao do bronze. Švedska je jedina ekipa koja ima više od dve medalje, bronzu 2011. i srebro 2007. godine.

Austrijanci, koji u ovoj discipilini dominiraju i u Svetskom kupu, s pravom očekuju da konačno mogu da se raduju boljem rezultatu od bronzi, koje su na ovom Svetskom prvenstvu za njih osvojili Nicole Hosp i Rommed Baumann u superkombinaciji. 

Pravila kažu da u ovom takmičenju učestvuje 15 najboljih ekipa iz Svetskog kupa, a 16. tim biće Španija. Svaka ekipa može imati od četiri do šest članova, ali najmanje dva istog pola. U pitanju je klasičan nokaut sistem, sličan City Eventu u Svetskom kupu.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar