Naslovna    Vesti    Takmičenja    Hirscher: Pritisak je bio ogroman, ali osećaj je neverovatan!
17

feb

2013

Hirscher: Pritisak je bio ogroman, ali osećaj je neverovatan!

Znao sam da me gleda cela Austrija, oko četiri miliona ljudi. Nisam smeo sve da upropastim, kaže sjajni skijaš, koji je osvojio svetsko zlato u slalomu.

Niko nije mogao da spreči Marcela Hirschera da stigne do najdraže medalje. Ovo mu je drugo zlato na Svetskom prvenstvu u Schladmingu, ali ono sija daleko većim sjajiem nego ono osvojeno u Nations eventu. 

Marcelu je na cilju pao kamen sa srca, ne kamen, oslobodio se ogromne stene. Jer samo mala greška mogla je da donese krah, veliko razočaranje za preko 40.000 mavjača na tribinama i miliona pored malih ekrana.

- Ovo je možda nešto najteže što sam uradio u životu. Cela zemlja, oko četiri miliona ljudi gledalo je trku i očekivalo od mene da pobedim. Pritisak je bio strahovit i ne mogu da zamislim kako bih se osećao da nisam uspeo, da sam završio trku pre kraja. Stalno sam ponavljao u sebi da je to samo još jedna vožnja, još jedna trka, a tako sam uspevao da se koliko-toliko smirim. Atmosfera je bila neverovatna. Morao sam da budem oprezan da ne upropastim sve. Predivan je osećaj što sam osvojio zlato u mojoj zemlji - iskren je najbolji skijaš sveta.

Legendarni Alberto Tomba čestitao je Austrijancu na pobedi, a u svom stilu je dodao:

- Super je skijao obe vožnje. Još pre dva dana sam rekao da će osvojiti zlato.

 

Pošalji prijatelju
Schladming 2013, Svetsko prvenstvo

Nema komentara.

Ostavi komentar