Naslovna    Vesti    Takmičenja    Lindsey: Za moju povredu krive su i sudije!
23

feb

2013

Lindsey: Za moju povredu krive su i sudije!

Uslovi za superveleslalom u Schladmingu, u kojem sam se povredila, nisu bili regularni, tvrdi Amerikanka.

Svetsko prvenstvo u alpskim disciplinama u Schladmingu je za SAD bilo jedno od najuspešnijih u istoriji. Šta bi tek bilo da je američka reprezentacija mogla da računa na najbolju skijašicu Lindsey Vonn, koja bi bila najveći favorit za zlata u spustu i superveleslalomu.

Lindsey je, nažalost, radost Teda Ligetyja, Mikaele Shiffrin i Julie Mancuso morala setno da posmatra iz bolničkog kreveta. Teška povreda kolena, koju je doživela na prvoj trci u Schladmingu, primorala ju je da sezonu završi mnogo ranije nego što je iko očekivao. Skijašica, koja je obeležila beli sport poslednjih godina, tvrdi da su uslovi u tom kobnom superveleslalomu bili veoma loši i da su sudije napravile veliku grešku što su dopustile da se uopšte održi.

- Mislim da su doneli potpuno pogrešnu odluku. Pala je magla i odložila start trke. Čekali smo satima da bi konačno počela, ali nisam imala mogućnost da odem do svog autobusa i da se odmorim. Na kraju, bila sam spremna za start, ali nisam uopšte znala kakvi su uslovi na stazi, jer smo se upoznavali s njom u osam sati ujutro, a startovali smo oko tri časa posle podne – rekla je Lindsey Vonn.

Mnogi smatraju da je superveleslalom bio na ivici regularnosti i da se više razmišljalo o terminu koji odgovara direktnom prenosu na televiziji, nego o sigurnosti skijašica.

- Krenula sa agresivno, ali dok sam skijala, nisam mogla da verujem koliko je staza meka. Ovo je moralo da se desi, mislm da nije bilo bezbedno. Dok sam ležela na snegu nazvala sam jednog od glavnih sudija Alexa Hoedmosera i rekla sam mu da bi trebalo zaustaviti trku, ali on to nije učinio – objasnila je Amerikanka.

Kako kaže, ne preostaje joj ništa drugo nego da pokuša potpuno da se oporavi kako bi bila u stanju da u Sochiju odbrani olimpijsko zlato.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar