Naslovna    Vesti    Takmičenja    Kraj sezone za Fenninger, Vonn ponovo na snegu
21

okt

2015

Kraj sezone za Fenninger, Vonn ponovo na snegu

Veliki udarac za austrijsko skijanje, dok Lindsey ponovo kreće da trenira na snegu.

Anna Fenninger, prošlogodišnja pobednica Svetskog kupa i najveća zvezda austrijskog ženskog skijanja na početku nove sezone susreće se sa velikim problemima pre nego što je sezona uopšte i počela. Fenninger je prošle godine trijumfovala na veleslalomu u Soeldenu i time nagovestila sjajnu sezonu koja joj je na kraju donela veliki kristalni globus.

Austrijanka je u sredu ujutru trenirala veleslalom u Soeldenu gde se pripremala za prvu trku sezone koja će se se održati u subotu na glečeru Rettenbach iznad Soeldena. Ona je tom prilikom doživela pad, a očevici kažu da se nakon toga uhvatila za koleno uz bolnu grimasu. Sjajnu skijašicu su na nosilima odneli sa staze, a potom je ukrcana u helihopter koji ju je prevezao do Innsbrucka.

Nakon obavljenih pregleda u bolnici u Innsbrucku objavljeno je da je povreda kolena teže prirode i da je sezona za sjajnu Austrijanku gotova. Nema sumnje da je ova informacija veliki šok za samu skijašicu kao i za ljubitelje skijanja, s obzirom da je Anna Fenninger i u novoj sezoni važila za glavnu favoritkinju za ukupnu pobedu u Svetskom kupu.

Fenninger je imala problem sa povredom i pre dolaska u Soelden. Ona prethodno nije trenirala dve nedelje zbog bola u kolenu početkom meseca i tek se ove nedelje ponovo vratila na sneg.

Sa druge strane, Lindsey Vonn se vraća na sneg posle dvomesečne pauze na koju ju je primorala povreda članka koju je doživela na treningu. Lindsey je poslednji put skijala u avgustu na Novom Zelandu gde je nezgodno pala na treningu i povredila se. Posle perioda terapije i oporavka, lekari su konačno ove nedelje dali zeleno svetlo sjajnoj skijašici da može da se vrati na sneg.

Lindsey je već stigla u Evropu, ali nije poznato da li će nastupiti na prvoj trci sezone koja je na programu u Soeldenu ovog vikenda. Malo je verovatno da će Amerikanka dostići takmičarsku formu posle samo nekoliko dana snežnog treninga, a konačnu odluku o nastupu u subotnjem premijernom veleslalomu doneće dan pred trku.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar