Naslovna    Vesti    Takmičenja    Schladming, SG (m): Pobeda Innerhofera, mali Globus za Svindala
15

mar

2012

Schladming, SG (m): Pobeda Innerhofera, mali Globus za Svindala

Kakav rasplet u poslednjem superveleslalomu sezone! Iako nije osvojio ni jedan bod, Aksel Lund Svindal je uspeo da sačuva prednost koju je imao pre poslednje trke i osvoji mali Kristalni Globus u disciplini superveleslalom.

Pre finalne trke, Svindal je vodio u poretku discipline sa 42 boda više u odnosu na Didiera Cuchea i 45 više od Beata Feuza. Prvi na start od njih je izašao Norvežanin. Za razliku od prethodnog dana kada je trijumfovao u spustu, Svindal je danas loše vozio zabeleživši tek 16. vreme, koje mu nije donelo ni jedan novi bod. Medjutim, ovakvu priliku koja im se ukazala, nisu uspeli da iskoriste Švajcarci Cuche i Feuz. Legendarni Dider Cuche, u možda i poslednjoj trci u karijeri (pitanje je da li će voziti veleslalom u subotu), zabeležio je 9. vreme što mu nije bilo dovoljno da bi pretekao Svindala u generalnom plasmanu superveleslaloma. Vodeći u generalnom plasmanu Svetskog Kupa, Beat Feuz, nije uspeo da završi trku. Švajcarac je ovim odustajanjem propustio priliku da osvoji mali Globus u superveleslalomu, kao i da učvrsti svoje vođstvo u borbi za veliki Kristalni Globus.

Najveći "dobitnik" dana je Austrijanac Marcel Hirscher. Startujući kao drugi, u svojoj ne baš omiljenoj disciplini,  Hirscher je skijao sjajno završivši trku na 3. mestu. Sa novih 60 bodova smanjio je prednost Feuza u ukupnom poretku Svetskog Kupa na samo 75 bodova.

Pobednik današnje trke je Christof Innerhofer (ITA). Italijanu je ovo prva pobeda u sezoni. Najveće iznenađenje dana je drugo mesto maldog Alexisa Pinturaulta (FRA). Posle sjajnih rezultata u veleslalomu i slalomu ove sezone, Pinturault je pokazao da u narednim godinama možemo očekivati od njega odlične rezultate i u brzim disciplinama. 

Sutra je na programu u Schladmingu ekipno takmičenje reprezentacija, National Team Event.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar