Naslovna    Vesti    Takmičenja    Vikend Svetskog kupa u Lake Louiseu i Beaver Creeku
03

dec

2018

Vikend Svetskog kupa u Lake Louiseu i Beaver Creeku

Najbolji svetski skijaši i skijašice takmičili su se prethodnog vikenda u Kanadi i SAD.

Dame su nastupale u kanadskom Lake Louiseu gde je voženo ukupno tri trke, dva spusta i jedan superveleslalom.

U spustu voženom u petak, najbolja je bila Austrijanka Nicole Schmidhoffer ispred Švajcarkinje Michelle Gisin i Nemice Kire Weidle. U subotu je vožen još jedan spust u kome je ponovo najbolja bila Schmidhoffer, ovoga puta ispred zemljakinje Cornelie Huetter i Michelle Gisin. Poslednjeg dana takmičenja na programu je bio superveleslalom u kome je pobedila Mikaela Shiffrin i tako nastavila domininaciju u generalnom plasmanu Svetskog kupa ove sezone. Drugo mesto pripalo je Norvežanki Ragnhild Mowinckel, dok je treća bila Nemica Viktoria Rebensburg.

Skijaši su u Beaver Creeku u Koloradu takođe vozili tri trke, spust, superveleslalom i veleslalom. U spustu je trijumfovao Švajcarac Beat Feuz ispred zemljaka Maura Caviezela i Norvežanina Aksela Lunda Svindala. U superveleslalomu do prve pobede u ovoj disciplini došao je Austrijanac Max Franz. Drugi je bio Mauro Caviezel, dok su treće mesto podelili Aksel Lund Svindal, Aleksander Aamodt Kilde i Dominik Paris.

Poslednjeg dana takmičenja u Beaver Creeku vožen je veleslalom i gledaoci su imali prilike da vide pravi spektakl. Najveću senzaciju priredio je Švajcarac Thomas Tumler koji je startovao sa brojem 48 i završio prvu vožnju kao 21. U drugom laufu vozio je fantastično i imao ubedljivo najbolje vreme, što mu je na kraju obezbedilo i mesto na podijumu tj. treću poziciju. Marcel Hirscher je uspeo da nadmaši Tumlera i osvoji drugo mesto, dok je povratnik u Svetski kup posle povrede Nemac Stefan Luitz došao do prve pobede u karijeri.

Svetski kup se nastavlja narednog vikenda, dame će nastupati u St. Moritzu, dok će skijaši svoje trke voziti u Val d'Isereu.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar