Naslovna    Vesti    Takmičenja    Beaver Creek, S, SG, VSL (m): Najava trka
05

dec

2014

Beaver Creek, S, SG, VSL (m): Najava trka

Svetski kup u muškoj konkurenciji nastavlja se ovog vikenda u Beaver Creeku.

Beaver Creek u Koloradu će nakon prošlog vikenda kada je ugostio skijašice, naredna tri dana biti domaćin takmičenja u muškoj konkurecniji Svetskog kupa. Na programu su tri trke, a skijaši stupaju u akciju već u petak, 5. decembra kada je na programu spust. Nakon toga voziće se superveleslalom u subotu i veleslalom u nedelju.

Trke brzih disciplina će skijaši kao i do sada voziti na čuvenoj stazi Birds of Prey na kojoj su ove nedelje održana dva zvanična treninga spusta. Na prvom je najbrži bio Norvežanin Kjetil Jansrud. On ujedno važi i za najvećeg favorita za pobede u spustu i superveleslalomu posle dvostrukog trijumfa kojeg je u ovim disciplinama zabeležio prošlog vikenda u Lake Louiseu. Francuz Adrien Theaux ostvario je najbolje vreme na drugoj zvaničnoj proveri u Beaver Creeku.

Što se tiče trke veleslaloma, svakako će kao i inače kada su tehničke discipline u pitanju najveći favorit biti Marcel Hirscher. Ted Ligety se oporavio od skorašnje povrede šake koju je zadobio na treningu pa će sigurno pokušati da se dostojno suprotstavi sjajnom Austrijancu.

Trka spusta je na programu u petak u 18:45h, superveleslalom se vozi u subotu od 19:00h, a vikend u Beaver Creeku zatvara veleslalom sa početkom prve vožnje u 17:45h, a druge u20:45h. Sve trke će direktno prenositi Eurosport. 

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar