Naslovna    Vesti    Takmičenja    Trijumf Brignone, Nevena 16. u kombinaciji u Crans Montani
04

mar

2018

Trijumf Brignone, Nevena 16. u kombinaciji u Crans Montani

Kombinacijska trka za dame održana je danas u švajcarskoj Crans Montani. Odličan rezultat za Nevenu Ignjatović.

Druga i ujedno poslednja alpska kombinacija u ženskoj konkurenciji, održana je danas u švajcarskoj Crans Montani. Do trijumfa je došla Italijanka Federica Brignone sa vremenom 1:46.47, drugo mesto osvojila je domaća takmičarka Michelle Gisin (+0.03s) dok se na najniži stepen pobedničkog postolja popela slovačka reprezentativka Petra Vlhova (+0.09s).

Sjajan rezultat ostvarila je srpska takmičarka Nevena Ignjatović koja je stigla do 16. pozicije. Nakon superveleslalomske vožnje imala je 20. vreme koje je kasnije popravila zahvaljujući dobrom slalomskom laufu koji je zapravo njena najjača disciplina. Na kraju je zaostala za pobednicom 2 sekunde i 15 stotinki što je bilo dovoljno za novih 15 bodova u Svetskom kupu.

Bodove su danas osvojile i Slovenke Maruša Ferk i Ana Bucik koje su zauzele 15. odnosno 25. mesto.

Nevena je u ukupnom plasmanu Svetskog kupa u alpskoj kombinaciji zauzela osmo mesto što je najbolji rezultat u istoriji srpskog skijanja. Kristalni globus u ovoj disciplini osvojila je švajcarska takmičarka Wendy Holdener.

Dame narednog vikenda nastupaju u nemačkom Ofterschwangu u tehničkim disciplinama a nakon toga sledi završnica Svetskog kupa u švedskom Areu.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar