Naslovna    Vesti    Takmičenja    Završen takmičarski vikend u Val d’Isereu i St. Moritzu
10

dec

2017

Završen takmičarski vikend u Val d’Isereu i St. Moritzu

Najbolji tehničari nastupili su na takmičenju „Kriterijum prvog snega“ u Val d’Isereu dok dame nisu imale sreće sa vremenom u St. Moritzu.

Dame zaista nisu imale sreće sa vremenom ovog vikenda u St.Moritzu. Alpska kombinacija bila je zakazana za petak a nakon održanog prvog slalomskog laufa organizatori su morali da otkažu superveleslalomsku vožnju zbog magle. Zaista šteta jer je srpska skijašica Nevena Ignjatović imala  odlično 11. vreme nakon prvog laufa sa velikim očekivanjima kada su u pitanju FIS bodovi. Takođe Slovenke Bucik i Ferk zauzimale su 9. odnosno 10. mesto a hrvatska takmičarka Leona Popović imala je 17. vreme.

U subotu je održana regularna superveleslalomska trka a iznenađenje je napravila domaća takmičarka Jasmine Flury koja je trijumfovala sa vremenom 1:02.59, ispred sunarodnice Michelle Gisin koja je imala zaostatak od samo deset stotih delova sekunde. Treće mesto osvojila je takmičarka iz Lihtenštajna Tina Weirather. Inače subotnji superveleslalom nije se računao i kao kombinacijska nadoknada od petka, navodno zbog finansijskih problema, kako su organizatori saopštili.

Za nedelju je bila zakazana još jedna alpska kombinacija gde bi se superveleslalom bodovao dvostruko, kako za kombinaciju tako i odvojeno, kao posebno takmičenje. Na žalost jak sneg te smanjena vidljivost primorali su organizatore da otkažu i ovu trku.

Više sreće imali su najbolji tehničari koji su nastupili u Val d’Isere-u, u veleslalomu i slalomu, u okviru tradicionalnog takmičenja “Kriterijum prvog snega” koji se svake godine održava u čuvenom francuskom skijalištu.

U veleslalomu trijumfovao je domaći takmičar Alexis Pinturault uz rezultat 1:51.18, drugo mesto zauzeo je Nemac Stefan Luitz (+0.28s) dok je treći vreme ostvario austrijski skijaš Marcel Hirscher (+0.54s). Bodove su osvojili i slovenački takmičari Žan Kranjec, odlično 7. vreme, te Štefan Hadalin koji je bio 27. Hrvatski reprezentativac Filip Zubčić ostvario je 29. vreme.

Nedelja je bila rezervisana za slalom a do pobede je došao Austrijanac Marcel Hirscher. Iako tek osmi nakon prve vožnje, Hirscher je odličnim laufom po izuzetno teškoj stazi ipak izborio prvo mesto uz rezultat 1:41.94. Ovo je njegova prva pobeda nakon povrede koju je doživeo tokom letnjih priprema na Moelltaleru. Drugi je bio njegov veliki rival, Norvežanin Henrik Kristoffersen (+0.39s) dok je treće mesto zauzeo švedski takmičar, iskusni Andre Myhrer, koji je zaostao 40 stotih delova sekunde za pobednikom.

Još jedan odličan plasman ostvario je slovenački takmičar Štefan Hadalin koji je imao 16. vreme te tako došao do novih 15 bodova u Svetskom kupu.

Najbolji takmičari sele se u Dolomite gde u petak nastupaju u Val Gardeni u okviru superveleslaloma. Dame će takođe nastupiti u brzim disciplinama, ovoga puta u Val d’Isereu.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar