Naslovna    Vesti    Takmičenja    Pobede Federice Brignone i Andrea Myhrera za kraj
19

mar

2017

Pobede Federice Brignone i Andrea Myhrera za kraj

U poslednjim trkama ove sezone Svetskog kupa, Italijanka slavila u veleslalomu, a Švedjanin u slalomu.

Fantastican kraj Svetskog kupa za italijanske skijašice koje su dominirale u poslednjoj trci - veleslalomu u Aspenu. Federica Brignone je trijumfovala, Sofia Goggia je bila druga, a Marta Bassino treca. Prvi put od 1996. godine tri Italijanke su okupirale podijum.

Ipak, pravi razlog za slavlje ima Francuskinja Tessa Worley, kojoj je peto  mesto donelo odlucujucu prednost nad Mikaelom Shiffrin

- Osvajanje Globusa je kao kad san postane stvarnost. Ponosna sam - izjavila je Tessa Worley, koja je tako postala prva Francuskinja šampionka u veleslalomu još od 1993.

Što se tice skijaša, oni su zavesu na Svetski kup spustili slalomom, a najbolji je bio Andre Myhrer ispred Felixa Neureuthera i Marija Matta. Globus u slalomu je ranije otišao u ruke Marcela Hirschera, koji je na kraju trku završio na cetvrtom mestu. Ipak, zabeležio je najuspešniju sezonu u karijeri - osvojio je dve titule šampiona sveta, Globuse u slalomu i veleslalomu, kao i veliki Globus za ukupnog pobednika Svetskog kupa.

- Neverovatno, zaista. cesto razmišljam o tome koliko je moguce skijati na ovako visokom nivou, ali zasad je zaista zabavno.Nadam se da cu biti još bolji,u protivnom je najbolje završti karijeru u pravom trenutku. Bice ovo leto puno izazova - porucio je Hirscher.

Srpska skijašica Nevena Ignjatovic u ukupnom plasmanu je sajupila 30 bodova, dok u slalomu ima 23, što je dovoljno za 40. mesto. 

Svetski kup 2016/17

Ukupni plasman - Mikaela Shiffrin (SAD), Marcel Hirscher (Austrija)

Spust - Ilka Štuhec (Slovenija), Peter Fill (Italja)

Slalom - Mikaela Shiffrin (SAD), Marcel Hirscher (Austrija)

Veleslalom - Tessa Worley (Francuska), Marcel Hirscher (Austrija)

Superveleslalom - Tina Weirather (Lihtenjnštajn), Kjetil Jansrud (Norveška)

Alpska kombinacija - Ilka Štuhec (Slovenija), Alexis Pinturault (Francuska) 

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar