Naslovna    Vesti    Takmičenja    Tina Maze objavila kraj karijere
21

okt

2016

Tina Maze objavila kraj karijere

Najbolja slovenačka skijašica svih vremena konačno je rešila nedoumice oko nastavka profesionalne karijere.

Tina Maze, najbolja slovenačka i jedna od najboljih svetskih skijašica svih vremena, objavila je na konferenciji za novinare u Soeldenu da se definitivno povlači iz profesionalnog bavljenja skijanjem. Ona je napravila pauzu od takmičenja u sezoni 2015/16 kako bi se posvetila studijama i drugim aktivnostima i tada je odložila konačnu odluku oko nastavka karijere, ostavljajući svoje navijače da se nadaju kako će se posle jednogodišnje pauze vratiti Belom cirkusu. 

Iako više ne planira da se takmiči na najvišem nivou, Tina planira da se na startu u trci Svetskog kupa pojavi još jednom za kraj, i to na domaćem terenu u Mariboru u januaru sledeće godine. 

Nakon okončanja profesionalne skijaške karijere, Tina će nastaviti sa angažmanom koji je započela prošle sezone radeći kao komentator Eurosporta za Svetski kup u skijanju. 

- Ništa neće zameniti nalet adrenalina koji sa sobom nosi nastup na Olimpijskim igrama ili na trci Svetskog kupa, ali ovo je novo poglavlje u mom životu, povodom kog sam uzbuđena i nadam se da ću pružiti navijačima drugačiju perspektivu akcije koja se dešava za vreme takmičenja – rekla je Tina. 

Tina Maze je osvojila veliki kristalni globus ukupne pobednice Svetskog kupa u neverovatnoj sezoni 2012/13, kada je ostvarila 11 pobeda i postavila verovatno nedostižan broj bodova osvojenih u jednoj sezoni Svetskog kupa, čak 2,414. U fantastičnoj karijeri u Svetskom kupu ostvarila je ukupno 26 pobeda, uz 81 plasman na pobedničko postolje. Ona je jedna od samo 6 žena koje su u Svetskom kupu trijumfovale u svim disciplinama. 

Velike uspehe ostvarivala je i na svetskim prvenstvima i Olimpijskim igrama. Sa svetskih prvenstava ima ukupno devet medalja, i to 4 zlata i pet srebrnih odličja. Fantastične uspehe ostvarila je i na Olimpijskim igrama u Vankuveru i Sočiju gde je ukupno sakupila 4 medalje, 2 zlatne i 2 srebrne. 

Tina Maze – velikanka svetskog skijanja, omiljena skijašica mnogih, a posebno ljubitelja skijanja sa ovih prostora. Sećaćemo se dugo njenog burnog temperamenta, pobedničkog mentaliteta i legendarnih nastupa. Želimo joj puno sreće u novom poglavlju života. 

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar