Naslovna    Vesti    Takmičenja    Soelden, VSL (ž i m): Najava trka
24

okt

2014

Soelden, VSL (ž i m): Najava trka

Najbolje skijašice i skijaši sveta, predstojećeg vikenda nastupaju na otvaranju Svetskog kupa u alpskom skijanju u austrijskom Soeldenu.

Letnja pauza konačno je završena za sve ljubitelje takmičarskog alpskog skijanja. Austrijski gradić Soelden, ugostio je najbolje skijašice i skijaše sveta koji ovog vikenda nastupaju u veleslalomskim trkama u okviru karavana Svetskog kupa. Kao i prethodnih godina, Skijanje.com redakcija nalazi se na licu mesta.

Na Rettenbach glečeru, jednom od dva ledenjaka iznad Soeldena, vladaju odlični vremenski uslovi. Prethodne noći pao je nov sneg pa je ukupna visina belog pokrivača odličnih 90cm, što znači da će takmičari imati optimalne uslove.

Trke će se kao i svake godine voziti na stazi 31. „Schwarze Schneid“, na već pomenutom Rettenbachu. Prve će na pistu izaći dame, u subotu, 25.10. u 9:30h, za kada je zakazana prva vožnja. Drugi lauf je na programu istog dana u 12:45h.

Čini se da će se najveća borba, kao i prethodne godine u ovoj disciplini, voditi između domaće takmičarke Anne Fenninger i Švajcarkinje Lare Gut. U konkurenciji za najviši plasman sutra su svakako i Nemica Viktoria Rebensburg, takmičarka iz Lihtenštajna Tina Weirather i mlada Amerikanka Mikaela Shiffrin. Ne treba potceniti ni Tinu Maze koja je u Sochiju sa dva osvojena zlata pokazala da je i dalje sposobna za vrhunske rezultate.

Dan kasnije, tačnije u nedelju 26.10. nastupiće najbolji svetski veleslalomaši. Tu će se koplja i dalje „lomiti” između Hirschera i Ligetyja a, da podsetimo, protekle sezone je Amerikanac odneo pobedu u trci za mali Kristalni globus u „poslednjoj rundi”. Kandidati za najviši plasman su još i francuski takmičar Alexis Pinturault kao i mladi Norvežanin Henrik Kristoffersen.

Za hrvatsku reprezentaciju nastupiće Ivica Kostelić i Filip Zubčić.

Satnica je u nedelju identična kao i kod dama, dakle prvi lauf u 9:30h, drugi u 12:45h, a treba još dodati da će obe trke direktno prenositi Eurosport i HRT2.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar