Naslovna    Vesti    Ostalo    U švajcarskim Alpima ubijen medved
05

mar

2013

U švajcarskim Alpima ubijen medved

Životinja, koja je provaljivala u vikendice i ski brvnare, postala prevelika opasnost za ljude.

Mrki medved, koji je provaljivao u vikendice i brvnare u švajcarskim Alpima, konačno je ubijen. Vlasti su odlučile da medved, registrovan pod šifrom M13, ipak bude ustreljen jer je počeo da predstavlja preveliku opsanost za turiste i skijaše.

Životinja se kretala u području između Švajcarske i Austrije, a u selu Val Poschiav je provalila u jednu brvnaru i u njoj ostala dva dana. Srećom, vlasnik objekta u to vreme nije bio prisutan. Medved se nije plašio ljudi i pratio je automobile u potrazi za hranom. 

"Morali smo tako da postupimo jer je postojao preveliki rizik da neko nastrada. Medved je nekoliko puta provaljivao u objekte koji su služili kao vikendice za zimski turizam. Po švajcarskom zakonu, u takvim slučajevima životinja treba da se ustreli", kaže se u saopštenju policije. 

Organizacija za očuvanje prirode World Wide Fund for Nature ne slaže se s ovim postupkom i navodi da je problem trebalo rešiti na drugi način. Braća medveda M13 - M12 i M14 poginula su prošle godine, kada su na njih naleteli automobili.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar