Naslovna    Vesti    Skijališta    Nova mega ski regija u Austriji
22

okt

2019

Nova mega ski regija u Austriji

Skicircus se spaja sa Kaprunom i Zell am See-om.

Spajanjem dve velike skijaške regije, Skicircusa koji obuhvata Saalbach, Hinterglemm i Leogang sa susednim Zell am See-om i Kaprunom nastaće najveća ski oblast u Austriji sa oko 400km skijaških staza.

O ovom spajanju se već pričalo nekoliko sezona i planovi će konačno biti realizovani ove zime.

Skicircus je i pre ekspanzije bio druga najveća ski oblast u Austriji sa 270km uređenih staza iza Ski Arlberga koji obuhvata St Anton, Lech i Zuers.

Zell am See Xpress se otvara 7.decembra i obezbediće vezu između oblasti Skicircus sa oko 270km staza i regije Zell am See-Kaprun koja ima oko 130km staza. Svih 408km staza biće obuhvaćeno istim ski passom koji će se zvati Ski Alpin card. Najviša stanica nove gondole sa kabinama za deset osoba biće Salersbachkoepfl na 1920m nadmorske visine, dok će početna stanica biti u dolini Glemmtal u Viehhofenu. Nova crvena staza će pratiti gondolu do podnožja. Od Viehhhofena do Saalbacha autobuska vožnja traje od 5-10 minuta.

Zell am See Xpress nije jedina značajna novina u smislu infrastrukture u ovom regionu. Nova K-ONNECTION gondola se otvara 30.11. i po prvi put će obezbediti direktnu vezu između centra mesta Kaprun i Kitzsteinhorn glečera na 3200 metara nadmorske visine.

Nova ski regija koja povezuje Saalbach i Zell am See će stati rame uz rame sa drugim velikim evropskim regijama kao što je Espace Killy (300km), ali će ipak biti manja od Tri Doline (600km) ili Portes du Solleil koja se nalazi u Švajcarskoj i Francuskoj i obuhvata čak 650km skijaških staza.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar