Naslovna    Vesti    Freeski    Freeride World Tour održan u Fieberbrunnu
18

mar

2013

Freeride World Tour održan u Fieberbrunnu

Austrijska freeride destinacija Fieberbrunn, nakon nedelju dana odlaganja zbog lošeg vremena, u subotu je konačno ugostila najbolje svetske freeridere.

Peta destinacija u okviru ovogodišnjeg Freeride World Toura, bila je austrijski Fieberbrunn u blizini mnogo poznatijeg Kitzbuehela. Iako je takmičenje trebalo da bude održano još proteklog vikenda, loše vreme onemogućilo je organizatorima da svim učesnicima obezbede bezbedne uslove za vožnju.

Ipak, vreme se ovog vikenda konačno poboljšalo pa je takmičenje konačno održano u subotu, 16.03.2013. Na sunčanoj padini Wildseeloder uz visinsku razliku od 600m te 20cm svežeg powdera, najbolji svetski freerideri imali su šta da pokažu.

Konkurencija je bila jaka, nastupilo je oko 60-ak takmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji, kako na skijama tako i na bordu. Svi su bili svesni da je ovo poslednja šansa da se kvalifikuju za finale FWT-a koje se održava narednog vikenda u švajcarskom Verbieru jer ća tamo nastupiti samo 12 najboljih skijaša te pet bordera u muškoj i pet najboljih skijašica i četiri borderke, u ženskoj konkurenciji.

Evo i rezultata iz Fieberbrunna!

Ski Men:

1. Silas Chickering-Ayers USA
2. Wille Lindberg SWE
3. Reine Barkered SWE

Snowboard Men:

1. Sammy Luebke USA
2. Jonathan Charlet FRA
3. Aurélien Routens FRA

Ski Women:

1. Nadine Wallner AUT
2. Matilda Rapaport SWE
3. Jacklyn Paaso USA

Snowboard Women:

1. Elodie Mouthon FRA
2. Anouck Mouthon FRA
3. Casey Lucas USA 

Kao što smo pomenuli, vrhunac sezone kada je Freeride World Tour u pitanju, biće u švajcarskom Verbieru narednog vikenda, tačnije u subotu 23. marta kada ćemo saznati ko su pobednici FWT u sezoni 2012/13.

Ispod možete pogledati najzanimljivije detalje iz Fieberbrunna.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar