Naslovna    Vesti    Freeski    Održan Freeride World Tour u Chamonixu
28

jan

2013

Održan Freeride World Tour u Chamonixu

Francuski Chamonix ispod najvišeg vrha Evrope, u subotu je bio domaćin trećeg po redu takmičenja u okviru Freeride World Toura 2013.

Nakon kanadskog Revestokea i italijanskog Courmayera, konačno je došao i red na čuveni Chamonix da bude domaćin takmičenja u okviru Freeride World Toura 2013.

Na severnoj strani Aiguille Pourriea, po izuzetno lepom vremenu i u dobrim uslovima, održano je takmičenje u freeride skijanju i bordanju u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Najbolji freeride skijaš je bio Amerikanac iz Crystal Mountaina, Drew Tabke, koji je ostvario sjajan rezultat od 91.67 bodova. Pratili su ga Austrijanac Fabio Studer sa 87 i švedski freerider Wille Lindberg sa 84.33 boda.

Kod dama najbolja je bila Christine Hargin iz Švedske sa 80 bodova dok su drugo i treće mesto osvojile austrijska i norveška freeriderka Nadine Wallner i Pia Nic Gundersen.

Što se tiče snowboarda, tu je trijumfovao domaći takmičar iz Chamonixa Jonathan Charlet sa 90.33 bodova. Drugo i treće mesto su zauzeli američki borderi Ralph Backstrom i Sammy Luebke.

Najbolja freeride borderka je Amerikanka iz Snowbirda Laura Dewey. Druga je bila Margot Rosies iz Francuske dok je treća bila Nemica Aline Bock.

Naredno takmičenje u okviru FWT-a, biće održano 27. februara 2013. u Kirkwoodu u Kaliforniji.


Replay FWT Chamonix 2013 by FreerideWorldTourTV

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar