Naslovna    Vesti    Freeski    Održano drugo takmičenje FWT 2013 u Courmayeuru
23

jan

2013

Održano drugo takmičenje FWT 2013 u Courmayeuru

Italijanski Courmayeur bio je u utorak domaćin drugog po redu takmičenja u okviru Swatch Freeride World Toura 2013. Kod skijaša pobedu je odneo domaći takmičar Markus Eder, dok je kod snoubordera najbolji bio Francuz Routens Aurélien.

Ovogodišnji Freeride World Tour sastoji se od 6 stanica. Posle prvog takmičenja održanog u kanadskom Revelstokeu pre desetak dana, u utorak su se najbolji svetski freerideri nadmetali u italijanskom Courmayeuru. Ovoga puta, takmičenje je organizovano samo u muškoj konkurenciji, gde se našlo ukupno 33 skijaša i 15 bordera, koji su se spuštali niz 600 metara dugačku severnu padinu Tête d’Arp. Inače, ovo je prvi put da se takmičenje održava na ovoj “stazi”.

U konkurenciji skijaša, pobedu je odneo domaći takmičar Markus Eder, sa skorom od 89,67 poena. Drugo mesto, kao i u prvom takmičenju u Revelstokeu, pripalo je Švajcarcu Jérémie  Heitzu, dok je treći bio Švedjanin Reine Barkered.

Kod snoubordera pobedu je odneo Francuz Routens Aurélien, sakupivši 83,67 poena. Drugi je bio Amerikanac John Rodosky, dok je treće mesto pripalo Emilienu Badouxu iz Švajcarske.

FWT 2013 nastavlja se ovog vikenda, u nedelju 26. januara, ali ovoga puta sa druge strane Mont Blanca u francuskom Chamonixu.


Replay FWT Courmayeur 2013 by FreerideWorldTourTV

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar