Naslovna    Vesti    Freeski    Padao 500 metara i preživeo (VIDEO)
12

nov

2015

Padao 500 metara i preživeo (VIDEO)

Kanađanin Ian Mcintosh na Aljasci doživeo jedan od najstrašnijih padova svih vremena.

Kanadski profesionalni freerider Ian McIntosh doživeo je jedan od najtežih padova ikada i uspeo da preživi! Ovaj veteran koji je u karijeri prošao gotovo sve što jedan skijaš može da doživi, survao se niz liticu dužine skoro 500 metara i zaustavio se tek u podnožju.

Ian je trebalo da snimi kadrove spusta za film Paradise Waits na planini Neacola na Aljasci. Dobro je proučio strmu rutu, ali je već na početku naleteo na rupu, jedna skija se otkačila, i on je počeo da se tumba. Strašan pad koji su zabeležile kamere trajao je gotovo minut, a Ianu se činilo da nikada neće da se završi.

- Bilo je strašno, nisam uopšte shvatio šta se desilo, ali sam znao da je đavo odneo šalu i da počinje borba za život. Činilo mi se da padam večno i da ne mogu da se zaustavim - opisuje događaj ovaj veteran, a veliko iskusvo ga je spasilo težih povreda.

McIintosh je aktivirao vazdužni jastuk namenjen spašavanju od lavina i tako ublažio udarce. Hrabri freerider se nekoliko dana posle najstrašnijeg iskustva u životu vratio skijanju kao da se ništa nije dogodilo. 

- Ne želim da umrem, još ne želim da saopštim poslednju želju, ali hoću da živim život punim plućima. Da ostvarim svoje snove, a u to spada i ovo što se dogodilo - poručio je Ian McIntosh.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar