Naslovna    Blog    Takmičenja    Nevenin blog: Sochi 2014
Blog Nevene Ignjatović
20

feb

2014

Nevena Ignjatović

Nevenin blog: Sochi 2014

Konačno su došle i naše ZOI, vreme leti… Ovih 8 dana od kada sam tu nisam osetila. Olimpijsko selo je ok, nisam bila u drugim selima ali kažu da je naše najveće tako da se uvek nešto dešava.

Konačno su došle i naše ZOI, vreme leti… Ovih 8 dana od kada sam tu nisam osetila. Olimpijsko selo je ok, nisam bila u drugim selima ali kažu da je naše najveće tako da se uvek nešto dešava.

Sobe su klasične ali u redu, nije mi potrebno ništa više kad imam najbolju cimerku. U sobi sam sa Ninom i cool nam je. Ono što nas sve malo nervira je poplava koja nastane nakon kupanja, slivnik je napravljen na kontra strani tako da je “show” ali nekako se snalazimo. Pozicija gde se nalazimo nije mogla biti bolja, ispred restorana smo, u zgradi imamo teretanu i mašine za pranje veša, idealno.

Od kada sam došla osećala sam se dobro, na treningu velelslaloma skijala sam jako dobro i bila sam zadovoljna zbog toga. Ono što sam želela je da probam to da ponovim na trci. Razmišljala sam o tome i pokušala da zadržim taj osećaj. Iskreno nisam baš imala osećaj da su to Olimpijske igre, što i nije bilo tako loše.

Staza je bila vrlo duga, sam teren nije toliko težak ali nije ni lak. Prvu vožnju veleslaloma sam počela jako dobro, trudila sam se da imam ritam i da izdržim sve do kraja. Kiša je padala i padala, bukvalno sve jače i jače tako da se na kraju više nisam ni opterećivala sta mi je sve mokro. S obzirom kakvo je vreme bilo, staza je bila stvarno ok. Nije bilo nekih većih rupa ali je na pojedinim mestima „treslo“.

Kada sam ušla u cilj prvo nisam ni videla koja sam jer je semafor bio tako daleko, a nisam imala sočiva. Nakon toga sam se približila i videla da sam 29. Nisam znala šta da mislim u tom momentu, bila sam srećna i nadala sam se da će tako ostati do kraja prve vožnje. Inače, od samog jutra raspoloženje je bilo na nivou tako da mi ni kiša niti bilo šta drugo nije smetalo. Pošto sam ostala 29-ta nakon prve vožnje, jedva sam čekala da počne start druge jer sam startovala kao druga. Bila sam uzbuđena, bilo je i treme ali one pozitivne.

U drugoj vožnji sam najviše izgubila na poslednjem delu staze, tačnije od poslednjeg prolaznog vremena do cilja, gotovo sekundu. Malo sam zaspala na mestu gde to nikako nije smelo, ali sada je prošlo. Znam gde sam mogla bolje i zadovoljna sam da sam završila tu gde jesam. Želela sam top 30 i mnogo sam srećna da sam to uspela u veleslalomu.

Sutra je slalom! Osećam se dobro i pripremam za sutra. Staza je zahtevna, već od starta je strmo i treba ući u ritam od samog početka... Držite palčeve!

XoXo
Bagy

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar