Naslovna    Blog    Takmičenja    Nevenin blog: Univerzijada, Svetski kup, Nova godina...
Blog Nevene Ignjatović
03

feb

2014

Nevena Ignjatović

Nevenin blog: Univerzijada, Svetski kup, Nova godina...

Nikako da sednem i napišem šta se dešava... Vreme prolazi nenormalno brzo, uglavnom idemo sa trke na trku, i to imam utisak sa jednog kraja sveta na drugi.

Nikako da sednem i napišem šta se dešava... Vreme prolazi nenormalno brzo, uglavnom idemo sa trke na trku, i to imam utisak sa jednog kraja sveta na drugi. Kad pomislim na autoput kroz Italiju, jaoj… Definitivno ono što je obeležilo decembar i kraj 2013. godine bila je zlatna medalja sa Univerzijade pa zato i ne mogu to da ne spomenem.  Jako sam želela da pobedim i to se ostvarilo. Trka je bila super kao i organizacija. Inače obožavam noćne slalome pa je samim tim utisak bio još lepši.

Nakon toga sam vozila Svetski kup u Lienzu gde sam pokazala da sam zaista blizu top 30. Na svakom Svetskom kupu ove sezone sam određene odseke vozila jako dobro, nadam se da cu konačno spojiti celu vožnju onako kako znam. 

Novu godinu sam posle dužeg vremena dočekala u Kragujevcu sa meni dragim ljudima, Milošem i društvom. Bilo je jako lepo iako nisam baš uspela sa svima da se vidim, uživala sam. Drugog januara sam se vratila za Sloveniju i evo sve do sada sam tu negde. Ne znam zašto ali bio je ovo težak mesec za mene, trudila sam se uvek da idem napred, da pamtim i izvlačim sve dobre stvari. Sada se osećam lepo, u Sestriereu sam osvojila novih 8 Evropa kup bodova u slalomu, bila sam 23. Trka je bila jaka kao i uvek ali naravno i dobra u isto vreme.

Napolju je bas zanimljivo, mislim da ima metar novog snega. Nastala je panika što ga nema i evo sada, kada pada kao lud, opet nije dobro :) Vikend sam provela u Kranjskoj Gori, zbog lošeg vremena u subotu je veleslalom bio otkazan dok se nedeljni slalom normalno održao. Ja sam svakako vozila samo slalom. Nije bilo idealno, bile su rupe i vlažno vreme ali je bilo moguće skijati dobro i brzo. Nisam pravila neke velike greške ali sam definitvno mogla još više da pustim skije. Završila sam kao 45-ta sa 4.29 sekundi zaostataka za vodećom. Par devojaka sa visokim brojevima su uspele da uđu u drugu vožnju.

U suštini jedini Svetski kup ove sezone gde je bilo idealno, to je bio finski Levi. S obzirom da je ostao još jedan Svetski kup u švedskom Areu koji će se održati u martu, mislim da je ovo danas bio poslednji za mene, bar u ovoj sezoni . Skijala sam puno bolje nego prošle godine i bila sam relativno konstantna, sa mnogo više samopouzdanja nego pre. Uvek sam bila jako blizu i tek sada vidim da su sve šanse jako brzo proletele. Svega šest Svetskih kupova  je proletelo za čas. Imala sam ogromnu želju, za sada se to nije poklopilo ali verujem da hoće.

Ono što me je učinilo mnogo srećnom je to da je moja mama danas bila tu, prvi put na Svetskom kupu. Bilo je lepo videti je u cilju. Bili su tu i ćale, Neca, Ana i Vlada, mali kralj Mila, Jeca, Dudar i Lenc. Super je bilo videti ih i provesti par sati sa njima.

Narednih dana ću voziti FIS trke po Sloveniji i Austriji i onda se polako selim u Sochi, u novi napad…

Do tada XoXo

Bagi


 

Pošalji prijatelju

Komentari (1)

ostavi komentar
03

feb

2014

19:55  |   anonymous [neregistrovani]

Nadamo se da ces u Sociju ostvariti svoje snove....SrecnoWink

Preporuka

Ostavi komentar