Naslovna    Blog    Ski Oprema    Elan - noviteti za sezonu 2014/15
08

maj

2014

Predrag Gajić

Elan - noviteti za sezonu 2014/15

Kratak pregled asortimana slovenačkog proizvođača na narednu sezonu.

Elan je, kao i ostali najveći svetski brendovi, već pripremio kolekciju skija za narednu sezonu, a slovenački proizvođač se uglavnom bazira na tehnologijama koje je primenjivao i ranije. Noviteti se odnose na estetiku i dizajn, a što se tiče skija koje do sada nismo videli, u Elanu nude tri ženska modela serije Twilight.

Primetili smo da su se Elanovi dizajneri u najjačem segmentu RACE odlučili za malo svetlije nijanse, pa sada, umesto karakteristične zelene, preovlađuje bela boja (osim Ripsticka). Tehnoloških promena nema, dakle, uz već poznati Amphibio profil, koji u konstrukciji razdvaja desnu i levu skiju, tu je Power Spine ojačanje, RST Sidewall Dual Ti pojačano jezgro.

GSX FIS plate, GSX Master plate i GSX Team plate su vrhunske veleslalomske skije namenjene takmičarima i odličnim skijašima sa najvišim zahtevima, a SLX FIS plate, SLX Master plate i SLX Team plate su već dobro poznati slalomski modeli sjajnih karakteristika. Ripstick je kros skija slična GSX-u, ali nešto lakša. Ove modele, ali sa ekstenzijom Fusion mogu da izaberu treneri, instruktori i rekreativci koji imaju dosta kondicije i odličnu tehniku.

Amphibio je i dalje glavni adut u jakoj rekreativnoj konkurenciji, od modela Amphibio 14 (sada u crnoj boji), koji je konstrukcijski veoma sličan takmičarskim modelima do, recimo nešto šire skije 88 XTI, koja se dobro snalazi na stazi, ali i off piste.

Rekreativci i početnici mogu da izaberu neki od modela iz poznate serije Morpheo Parabolic rocker konstrukcije. Ove skije idealne su za usavršavanje tehnike i sticanje samopuzdanja. Najjači model je Morpheo orange fusion Ti.

Elan je prošle godine predstavio novu seriju skija u segmentu Big mountain namenjenih uživanju van staze - Spectrum. Modeli karakterističnog vrha i repa (diamond tip&tail) imaju drveno jezgro i ALUblade tehnologiju pomoću koje je moguće opušteno skijati i na nešto tvrđim podlogama i dobro su prihvaćeni. U odnosu na prošlu sezonu, uvedene su neke zanimljivije boje poput narandžaste i svetlo plave.

U segmentu Freeski odgovarajuće modele pronaći će ljubitelji "powdera", dakle oni kojima staza nije preterano interesatna, ali i skijaši skloni freestyle akrobacijama. Seriju od šest modela predvodi poznati Boomerang širokk 120 mm, pa do Pinballa, koji je predviđen uglavnom za freestyle.

Skijašicama je namenjen W Studio, segment koji nudi modele od vrhunskih takmičarskih karakteristika, kao što je Speed Magic Fusion, pa do lagane rekreativne Snow QT.

Stigli smo i do jedinog pravog noviteta za narednu sezonu, a to su tri modela iz ženske serije Twilight. Radi se o veoma laganim allmountain skijama drvenog jezgra, rocker konstrukcije i odgovarajućeg dizajna dopadljivog u tri širine - Twilight 76, 84 i 90.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar