Naslovna    Vesti    Takmičenja    Pripreme Nevene Ignjatović teku po planu
25

okt

2013

Pripreme Nevene Ignjatović teku po planu

Najtrofejnija srpska skijašica Nevena Ignjatović trenutno se priprema na glečeru Mölltaler u Austriji.

Prvi nastupi u najačem skijaškom takmičenju Ignjatovićevu očekuju već sredinom novembra u Svetskom i Evropa kupu u Finskoj. U februaru će Nevena skijati za Srbiju na Zimskim olimpijskim igrama u Sochiju.

Pripreme teku po planu i uslovi za trening su odlični.

- Treniramo dve discipline dnevno, slalom i veleslalom, ujutru i popodne. Treninzi su nam sa A timom Finske u kojem je jedna od najboljih svetskih skijašica Tanja Poutiainen - poručila je iz Austrije Nevena, koja se nada dobrom plasmanu na trkama koje joj predstoje u finskom ski centru Levi - slalom u Svetskom kupu (WC) i po dva slaloma i veleslaloma u Evropa kupu (EC).

Nevena Ignjatović će ove sezone nastupati u svim trkama slaloma i veleslaloma u Evropa kupu i većini slalomskih trka u Svetskom kupu. Posle kvalitetno odrađenih letnjih priprema na Kopaoniku koje su pomogli JP Skijališta Srbije i MK Mountain Resort, i odlaska na zimske pripreme, nadamo se da će Nevena pokazati šta može i ući u top 30 u nekom od slaloma Svetskog kupa.

Nova sezona Svetskog kupa u alpskom skijanju počinje ovog vikenda tradicionalnim veleslalomom u austrijskom Söldenu. Posle Söldena, takmičare očekuju nastupi u finskom Leviju 16. i 17. novembra.

Nakon Levija, trke se sele u Ameriku, koju će Nevena Ignjatović ove sezone propustiti usled izuzetno velikih finansijskih troškova koje zahteva seljenje preko okeana, a nakon toga skijaši i skijašice se vraćaju u Evropu gde će ostati do kraja sezone, koja se završava sredinom marta u švajcarskom Lenzerheideu, koji će biti domaćin finalnih takmičenja u svim disciplinama.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar