Naslovna    Vesti    Takmičenja    Lenzerheide, S (ž, m): Trke otkazane zbog magle
13

mar

2013

Lenzerheide, S (ž, m): Trke otkazane zbog magle

Nakon nekoliko odlaganja, trke muškog odnosno ženskog spusta i definitivno su otkazane zbog guste magle u švajcarskom Lenzerheideu. Globusi za Svindala i Vonn.

Švajcarski Lenzerheide, tačnije staza "Silvano Betrametti", danas je trebala biti domaćin poslednje trke spusta u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Start muške trke nekoliko puta je pomeran sa 9:30h do konačnih 14h kada je i definitivno bilo jasno da je u ovakvim uslovima guste magle nemoguće osigurati bezbednost takmičara pa je donesena konačna odluka o otkazivanju.

Nakon toga ostala je mala nada da će start ženske trke ipak krenuti do 15h međutim magla se nije povukla te je i ženski spust na kraju otkazan.

Ovakav razvoj situacije najviše ide u prilog američkoj skijašici Lindsey Vonn koja je tako, praktično iz bolničke sobe, uspela da osvoji mali spustaški globus sa samo jednim bodom prednosti u odnosu na slovenačku skijašicu Tinu Maze. Amerikanka ima 340 bodova dok je Slovenka sakupila 339. Treća je Maria Hoefl-Riesch koja ima 272 boda.

Kod muškaraca norveški takmičar Aksel Lund Svindal, osvajač je malog kristalnog globusa ispred Klausa Kroella i Dominika Parisa. Međutim, ovo i nije najpovoljniji razvoj situacije za Norvežanina s obzirom da se nadao bodovima u spustu koji su mu neophodni u trci za veliki kristalni globus gde vodi Marcel Hirscher koji se ne takmiči u brzim disciplinama.

Sutra je u Lenzerheideu na programu superveleslalom u obe konkurencije a nadamo se da će organizatori imati više sreće sa vremenom.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar