Naslovna    Vesti    Takmičenja    Wengen, S (m), Cortina d’Ampezzo, S (ž): Najava trka
18

jan

2013

Wengen, S (m), Cortina d’Ampezzo, S (ž): Najava trka

Švajcarski Wengen odnosno italijanska Cortina, biće domaćini sutrašnjim trkama spusta u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Ljubitelji brzih disciplina imaju dosta razloga za uživanje tokom sutrašnjeg dana. U švajcarskom Wengenu, još od daleke 1930. godine, najbolji skijaši sveta voze spust na legendarnoj stazi "Lauberhorn". Ova staza je ujedno i najduža u Svetskom kupu sa 4415m dužine, startom na 2315m, ciljem na 1287m uz visinsku razliku od ćak 1028m!

Sutra će na njoj nastupiti 60 skijaša a najviše šansi za pobedu ima Aksel Lund Svindal. Međutim ne treba zapostaviti ni Italijana Innerhofera koji je danas imao najbrže vreme na prvoj trci spusta u okviru superkombinacije. Klaus Kroell takođe vreba iz senke a sutra će sa startnim brojem 31. startovati i najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić.

Trka je zakazana za 12:30h uz direktan prenos na HRT2 i Eurosportu.

Najbolje skijašice takođe voze spust ali u italijanskoj Cortini d'Ampezzo, tačnije na stazi "Olympia delle Tofane". Start trke nalazi se na 2320m, cilj je na 1560m dok je dužina piste 2610m.

Na današnjem treningu najbrža je bila domaća takmičarka Daniela Merighetti, drugo vreme je imala Tina Maze dok je "treća" bila Lindsey Vonn. Međutim to su rezultati treninga a sutrašnja trka pokazaće ko je trenutno najbrža spustašica sveta. Prema kladionicama najviše šansi imaju upravo Vonn (kvota 2.20), Merighetti (6.00) i Maze (7.00).

Start je zakazan za 10:30h a direktan prenos je obezbeđen na Eurosport 2 kanalu.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar