Naslovna    Vesti    Takmičenja    Kostelić ipak na operaciji kolena
11

mar

2013

Kostelić ipak na operaciji kolena

Nakon što je pre nekoliko dana najavljeno kao mogućnost, sinoć je i zvanično potvrđeno. Ivica Kostelić mora na operaciju desnog kolena.

Samo nekoliko sati nakon fenomenalne slalomske pobede u Kranjskoj Gori, najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić odleteo je u švajcarski Bad Ragaz na dodatne konsultacije u vezi sa stanjem njegovog kolena o čemu smo pisali prethodnih dana.

Ivica je najpre dobio redovnu injekciju u koleno kod dr.Hochmeistera a potom je napravljen klinički pregled njegovog desnog kolena u prisustvu lekarskog konzilijuma na kojem su uz dr.Hochmeistera bili prisutni prof.Niklaus Friederich i prof.Werner Müller iz Bazela te službeni lekari Hrvatskog skijaškog saveza, prof.Miroslav Hašpl i radiolog prim.dr.Igor Borić.

Lekari smatraju da smetnju pokretljivosti Ivičinog desnog kolena stvaraju osteofiti (koštano-hrskavični izraštaji) i fabela te je odlučeno da se oni odstrane u operativnom zahvatu tokom kojeg će biti donesena odluka da li će se napuknuti meniskus šiti ili će se jedan manji deo odstraniti.

S obzirom da Ivica želi odraditi još jedan deo treninga nakon završetka Svetskog kupa na veštačkom snegu, operacija je predviđena za 09. april a izvršiće je prof.Friederich i prof.Müller u Bazelu koji su i do sada radili većinu Kostelićevih operacija na tom kolenu i najbolje poznaju unutrašnjost njegovog kolena.

Lekarski konzilijum gleda pozitivno na stanje njegovog desnog kolena kao i na ishod operacije iako o definitivnom povratku na sneg ne mogu govoriti do završetka operacije.

Prema prvim procenama rehabilitacija bi mogla trajati dva meseca, dok bi povratak na sneg mogao uslediti nakon tri meseca od operativnog zahvata odnosno u julu ove godine.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar