Naslovna    Vesti    Takmičenja    Kostelić vozi poslednji slalom u Kranjskoj Gori?
29

feb

2016

Kostelić vozi poslednji slalom u Kranjskoj Gori?

Hrvatski skijaš blizu odluke da zbog bolova u kolenu uskoro završi karijeru.

Legendarni hrvatski skijaš Ivica Kostelić razmišlja da uskoro završi karijeru. Kostelić je na ceremoniji dodele godišnjih nagrada hrvatskog udruženja sportskih novinara rekao da ga koleno boli i da mora da donese neke treške odluke. Tako bi slalom u Kranjskoj Gori 7. marta mogao da bude poslednja trka u njegovom profesionalnom skijanju. 

- Ne volim opraštanje. U ovom slučaju je to opraštanje od jednog dela mog života koji mi je dosad bio sve. Od sedme godine života isključivo se bavim skijanjem - rekao je Kostelić za Hrvatski radio i priznao da će mu biti veoma teško doneti tu odluku:

- Skijanje je moj život i uveravam vas da bi, da nije zdravstvenih problema, verojatno skijao do sledećih Zimskih olimpijskih igara 2018. godine. Ali, koleno sve više boli i svestan sam da ću uskoro morati doneti neke odluke. Priznaću vam da me ipak jako privlači mogućnost da još jednom odskijam utrku Svetskog kupa na Sljemenu.

Ivica Kostelić je tokom bogate karijere često imao problema s povredama, a čak deset puta je bio prinuđen da ide na operacioni sto. Uprkos tome, on je osvojio veleiki kristalni Globus 2011. godine,. a pet puta bio je najbolji slalomaš planete. 


 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar