Naslovna    Vesti    Takmičenja    Adelboden, SL (m): Doktor Marcel Hirscher
13

jan

2013

Adelboden, SL (m): Doktor Marcel Hirscher

Austrijanac fantastičnom drugom vožnjom pokazao da je daleko najbolji skijaš planete u tehničkim disciplinama.

Sada je svima jasno da Marcel Hirscher nije sa ove planete. Fantastični Austrijanac trijumfovao je u slalomu u Adelbodenu, ali tako da je u drugoj vožnji prosto oduvao sve rivale. Drugi je bio Mario Matt, a treće mesto na postolju pripalo je Manfredu Moelggu.

Koliko je Marcel dominatan u tehničkim disciplinama govori podatak da je u prvoj vožnji dao skoro sekundu "fore" ostalim skijašima. Naime, startovao je kao prvi i nije bio dovoljno agresivan, što je rezultovalo sa čak 82 sekunde zaostatka za Moelggom, koji je bio najbolji u prvom laufu. Jako dobar bio je i Matt, kao i Felix Neureuther. Ivica Kostelić je sa 56 stotinki držao solidno četvrto mesto.

Međutim, ova situacija kao da je naljutila Hirschera, koji je u drugoj vožnji skijao na sve ili ništa i dobio - sve! Iako je mladi Alexis Pinturault vozio odlično i osvario prednost od 94 stotinke, Marcel je na stazi "Chuenisbärgli" održao slalomsko predavanje. Ne samo da je nadoknadio veliki minus, nego je postavio vreme koje su ostali mogli samo da sanjaju. Posle njega je startovao Mario Matt, koji je uneo 82 stotinke prednosti, ali to nije bilo dovoljno, kao ni 87 stotinki Manfreda Moelgga. Hirscher je jednostavno bio nepobediv.

- Nisam dobro odradio prvu vožnju. Jedna greška me je stajala dobrog vremena i prilično sam se iznervirao. Znao sam da u drugom laufu moram da dam se od sebe. Išao sam na sve ili ništa. To vam je kao u pokeru. Eto, uspeo sam - rekao je Marcel.

Ivica Kostelić je bio veoma blizu postolja, ali je morao da se zadovolji četvrtim mestom, što je odličan rezultat, posebno u kombinaciji sa petim mestom iz veleslaloma dan ranije. Drugi predstavnik Hrvatske Dalibor Šamšal nije uspeo da se domogne druge vožnje.

Hirscher je tako povećao prednost u generalnom plasmanu u odnosu na Aksela Lunda Svindala. Austrijanac sada ima 855, a Svindal 729 bodova.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar