Naslovna    Vesti    Takmičenja    Uskoro odluka o Lindsey Vonn
29

okt

2012

Uskoro odluka o Lindsey Vonn

Savet FIS će početkom novembra razmatrati zahtev najbolje skijašice da vozi muški spust

Uskoro će biti poznato dali će Lindsey Vonn postati prva žena koja će se takmičiti sa skijašima. Internacionalna ski federacija (FIS) će na sastanku u Švajcarskoj 3. i 4. novembra na dnevnom redu imati i ovu temu. Naime, portparol FIS Rikka Rakic rekao je da je U.S. Ski i snoubord asocijacija poslala formalan zahtev da najbolja skijašica sveta vozi muški spust u Lake Luiseu.    

- Tačno je, zahtev je stigao i Savet FIS će doneti odluku o tome – izjavio je on.

Oglasio se i predstavnik za medije US ski tima Doug Haney, koji je potvrdio da američka federacija stoji iza namere Lindsey Vonn.  

- Mi zapravo ne znamo kako bi to moglo da funkcioniše, ali smo podneli zahtev jer smo želeli da formalno to pitanje dođe na dnevni red na sastanku Saveta FIS – naglasio je Haney.

Ukoliko FIS da zeleno svetlo za ovo ideju, Amerikanka će biti prva žena u istoriji koja će se zvanično takmičiti s muškarcima. Ali ovde se javlja niz problema, a najveći je u tome što mnogi smatraju da će Lindsey u tom slučaju imati prednost u treniranju nad rivalkama. Ženski spust je nedelju dana kasnije, takođe u Lake Louiseu. Postoji mogućnost da FIS pristane na to da Vonnova vozi mušku trku, ali bi joj zabranio da se kasnije takmiči s devojkama. Sama Lindsey je rekla da bi tada odustala od svoje namere, jer bi mogla da izgubi mnogo bodova.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar