Naslovna    Vesti    Takmičenja    Zlato za Vukićevića u spustu u Sloveniji
30

mar

2019

Zlato za Vukićevića u spustu u Sloveniji

Srpski reprezentativac Marko Vukićević, bio je najbrži u spustu koji se vozio u okviru Državnog prvenstva Slovenije na Krvavecu.

Srpski reprezentativac u alpskom skijanju Marko Vukićević, pobedio je u petak u trci spusta koja je održana u okviru Državnog prvenstva Slovenije u ski centru Krvavec.

Vukićević je Srbiji doneo zlatnu medalju, u veoma jakoj konkurenciji od oko 60 takmičara iz više država. Najbolji srpski skijaš je sa dve odlične vožnje bio nepobediv i iza sebe je ostavio, osim najboljih slovenačkih skijaša i mnogobrojne takmičare iz Svetskog kupa.

Trka spusta se sastojala od dve vožnje a Marko je imao najbrže ukupno vreme koje je iznosilo 1:44.27. Drugo mesto su podelili Moldavac Christopher Hoerl i domaći takmičar Klemen Kosi koji su zaostali 16 stotih delova sekunde (1:44.43).

Marko će se takmičiti i u subotu, na istom mestu, gde je planirana još jedna trka spusta koja će se direktno prenostii na TV SLO2.

Podsetimo, Vukićević je na Državnom prvenstvu Srbije, koje je početkom ovog meseca održano na Staroj planini, osvojio čak šest zlatnih medalja. Današnja Markova pobeda još jedan je u nizu pokazatelja potencijala, kada je reč o srpskom muškom skijanju.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar