Naslovna    Vesti    Takmičenja    Zlato za Hirschera u alpskoj kombinaciji na ZOI
PyeongChang 2018
13

feb

2018

Zlato za Hirschera u alpskoj kombinaciji na ZOI

Marcel Hirscher došao do najsjajnijeg odličja na prvom skijaškom takmičenju održanom na ZOI.

Neverovatni Austrijanac Marcel Hirscher pobednik je alpske kombinacije koja je održana na ZOI u PyeongChangu. Ovo je Hirscheru prva olimpijska zlatna medalja u karijeri. On je posle prve vožnje spusta zauzimao 12. mesto, ali je sjajnom slalomskom vožnjom, koja je njegova specijalnost, osigurao nedostižnu prednost i pobedu u ukupnom plasmanu.

Srebrnu medalju osvojio je Francuz Alexis Pinturault koji je za Hirscherom zaostao 23 stotinke. Bronza je pripala još jednom Francuzu, Victoru Muffat-Jeandetu. On je startovao sa poslednjeg 30. mesta nakon spusta, ali ga je fantastično odrađen slalom pomerio visoko u plasmanu i doveo do pobedničkog podijuma.

Srpski reprezentativac Marko Vukićević zauzeo je odlično 25. mesto, zaostavši za pobednikom 5.22 sekunde. Od ostalih skijaša iz regiona, najbolje je bio plasiran Slovenac Stefan Hadalin na 8. mestu dva mesta ispred zemljaka Klemena Kosija na 10. poziciji. Hrvatski skijaš Filip Zubčić takođe je prikazao dobar nastup i trku završio na 12. mestu. Njegov kolega iz reprezentacije Natko Zrnčić-Dim bio je 19.

Organizatori su ponovo imali puno problema u održavanju takmičenja zbog jakog vetra koji je prethodno odložio muški spust i ženski veleslalom. Zbog toga je trasa prve vožnje spusta morala da bude izmenjena tj. skraćena, a start je spušten nešto niže što je svakako favorizovalo slalomaše. I tokom vožnje slaloma vetar se nije smirivao, a u nekim trenucima pravio vrtloge snega oko kapija.

Atmosfera u cilju i poseta gledalaca je bila slaba što je svakako velika šteta za jedan događaj ranga Olimpijskih igara. U PyeongChangu je naredno takmičenje na programu ženski slalom 14. februara.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar