Naslovna    Vesti    Takmičenja    Pobede za Rebensburg i Hirschera u Kronplatzu i Schladmingu
24

jan

2018

Pobede za Rebensburg i Hirschera u Kronplatzu i Schladmingu

U utorak vožene trke Svetskog kupa u Italiji i Austriji.

Najbolji svetski skijaši i skijašice u utorak su nastupali u tehničkim disciplinama. Muškarci su vozili čuveni noćni slalom u Schladmingu, dok su se njihove koleginice takmičile u veleslalomu u italijanskom Kronplatzu.

Skijašice su vozile svoju trku u prepodnevnom terminu na stazi Erta u Kronplatzu koji je drugu godinu za redom bio domaćin trka Svetskog kupa u ženskoj konkurenciji.

Posle dve nedelje pauze zbog bolesti Viktoria Rebensburg se vratila u velikom stilu došavši do pobede, treće ove sezone u veleslalomu. Drugo mesto pripalo je Norvežanki Ragnhild Mowinckel, dok je treća bila domaća skijašica Federica Brignone.

Vodeća u Svetskom kupu i verovatno najdominantnija skijašica današnjice, Mikaela Shiffrin, ostala je bez plasmana jer nije uspela da završi prvu vožnju.

Skijaši su svoju trku vozili u fantastičnom noćnom ambijentu u Schladmingu pred nekoliko desetina hiljada fanatičnih domaćih navijača. Ponovo se vodila velika borba između dva najbolja svetska slalomaša Marcela Hirschera i Henrika Kristoffersena. Posle poraza od Norvežanina u Kitzbuehelu, ovoga puta do pobede je došao neverovatni Austrijanac, Marcel Hirscher. Ovo je za njega sedma pobeda ove sezone i ukupno 54. u karijeri u Svetskom kupu čime se po broju trijumfa u najelitnijem skijaškom takmičenju izjednačio sa legendarnim zemljakom Hermannom Maierom.

Henrik Kristoffersen morao je da se zadovolji drugim mestom, a njegovu vožnju je obeležila i jedna nesvakidašnja situacija. Naime, tokom prvog dela staze Norvežanina su gledaoci gađali grudvama što nismo imali prilike da gledamo do sada u Svetskom kupu.

Treće mesto pripalo je Švajcarcu Danielu Yuleu koji je nastavio sa dobrim rezultatima u slalomu ove sezone. 

Skijaši će nakon Schaldminga ovog vikenda nastupati u Garmisch-Partenkirchenu, dok se skijašice sele u švajcarski Lenzerheide.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar