Naslovna    Vesti    Takmičenja    Bode Miller zvanično završio karijeru
01

nov

2017

Bode Miller zvanično završio karijeru

Jedan od najvećih skijaša svih vremena zvanično završio karijeru.

Bode Miller, najuspešniji američki i jedan od najboljih skijaša sveta svih vremena objavio je da je njegova profesionalna skijaška karijera zvanično završena.

Četrdesetogodišnji Miller više od dve godine nije nastupao u trkama Svetskog kupa, ali je za to vreme držao skijašku javnost u neizvesnosti oko svojih budućih planova u takmičarskom skijanju. U intervjuu koji je dao ovih dana, Amerikanac je potvrdio da je ipak završio sa profesionalnim skijanjem. On je objasnio da nije ranije zvanično objavio svoje povlačenje jer je želeo da radi na razvoju skijaškog sporta i na izazivanju promena u sistemu jer se za njega nije radilo samo o pobeđivanju na trkama.

Bode Miller je imao neverovatno dugu i bogatu karijeru. Uz sjajne rezultate ostaće upamćen i kao jedan od najživopisnijih likova u belom karavanu. Iza sebe ima ukupno 33 pobede u Svestkom kupu, što ga čini 8. skijašem na listi najboljih svi vremena. On je jedan od nekolicine skijaša koji su pobeđivali u svim disciplinama u Svetskom kupu. Dva puta je osvajao veliki kristalni globus koji pripada ukupnom pobedniku Svetskog kupa. Pored toga osvojio je i jedan veleslalomski mali globus, kao i dva u superveleslalomu. Sa 438 startova u Svetskom kupu, nalazi se na drugom mestu večne liste odmah iza Austrijanca Benjanima Raicha.

Miller je ostvario i zapažene rezultate na Olimpijskim igrama i svetskim prvenstvima. Bio je olimpijski pobednik u kombinaciji u Vancouveru, a tome je dodao i još jedno srebro u istoj disciplini, kao i dve bronze takođe u superveleslalomu i spustu. Sa svetskih prvenstava Miller ima četiri zlatne medalje i jednu srebrnu.

Bode Miller, jedan od najharizmatičnijih skijaša ikada odlazi sa skijaških staza pravo u istoriju i nedostajaće ljubiteljima skijanja to je sigurno. Njegovi navijači moći će da ga prate u novoj ulozi pošto će raditi kao komentator za NBC tokom ZOI koje su na programu u februaru 2018. u Južnoj Koreji.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar