Naslovna    Vesti    Takmičenja    Pobeda za Fanchini, spustaški Globus za Vonn
20

feb

2016

Pobeda za Fanchini, spustaški Globus za Vonn

Italijanka trijumfovala u spustu u La Thuileu, Lindsey Vonn stigla do osmog spustaškog Globusa u karijeri.

Italijanskoj takmičarki Nadji Fanchini staza „Tre Franco Berthod“ u La Thuileu očigledno izuzetno odgovara. Nakon odličnog jučearšnjeg trećeg mesta, domaća takmičarka je u današnjem spustu stigla do trijumfa, svog drugog u karijeri, još od Lake Luisea 2008.

Ona je pomenutu stazu sa startom na 2227m, te dužine 2503m odvezla u vremenu 1:24.80.

Drugoplasirana je bila Američka skijašica Lindsey Vonn. Ona je za pobednicom zaostala samo 14 stotih delova sekunde pa je sa rezultatom 1:24.90 morala da se “zadovolji” drugim mestom.

Za dvostruko slavlje domaćkih takmičara pobrinula se još jedna Italijanka Daniela Merighetti. Ona je osvojila treće mesto sa 72 stotinke zaostatka za Fanchini, te vremenom 1:25.52.

Četvrta je bila Kanađanka Larisa Yurkiw dok je peta još jedna Amerikanka Laurenne Ross.

Od slovenačkih skijašica bodove su osvojile Maruša Ferk i Ilka Štuhec koje su zauzele 19. odnosno 20. mesto.

Ovo je ujedno i poslednji spust sezone pre finala Svetskog kupa u St. Moritzu pa je Vonn sa novih 80 bodova potvrdila spustaški Kristalni globus, inače njen osmi u karijeri. Ona ima nedostižnih 580 bodova, čak 173 više od Yurkiw. Na trećem mestu je Austrijanka Huetter koja je sakupila 387.

S obzirom na loš plasman Lare Gut na današnjoj trci gde je zauzela tek 11. mesto, Vonn je ponovo preuzela vođstvo u generalnom plasmanu Svetskog kupa. Amerikanka sada ima 1140 bodova ispred pomenute Gut koja je sakupila 1097. Na trećem mestu je Viktoria Rebensburg, danas deseta, koja ima 878 bodova.

Sutra je u La Thuileu na programu superveleslalom sa početkom u 11:15h.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar