Naslovna    Vesti    Takmičenja    Pinturault najbolji u kombinaciji u Chamonixu
19

feb

2016

Pinturault najbolji u kombinaciji u Chamonixu

Francuz pobednik prvog dana takmičenja na domaćem terenu u Chamonixu.

Francuz Alexis Pinturault pobedio je u alpskoj kombinaciji koja je u petak vožena u francuskom Chamonixu. On je ostvario najbolje kombinovano vreme slaloma i spusta koje je iznosilo 2:13.29. Pinturault se nalazio na vodećoj poziciji i posle prve vožnje i prednost je zadržao sve do samog kraja trke. Inače redosled vožnji je zbog vremenskih uslova bio zamenjen, pa su skijaši prvo nastupali u slalomu, dok je u popodnevnom terminu vožen spust uz nekoliko odlaganja starta.

Na kraju je trka ipak održana do kraja, a drugo mesto u konačnom plasmanu zauzeo Italijan Dominik Paris, dok je treći bio još jedan Francuz, Thomas Mermillod-Blondin. Dobar dan za Francuze upotpunili su Victor Muffat-Jeandet i Adrien Theaux osvajanjem četvrtog, odnosno sedmog mesta. Kjetil Jansrud i Carlo Janka zauzeli su peto i šesto mesto.

Od takmičara sa naših prostora najbolji plasman ostvario je Ivica Kostelić kome tradicionalno leži kombinacija u Chamonixu. Kostelić je trku završio na devetom mestu, dok je njegov kolega iz reprezentacije Natko Zrnčić-Dim bio 19. U prvih 30 plasirao se i Slovenac Klemen Kosi koji je u finišu zauzeo 25. mesto.

U subotu je u Chamonixu na stazi La Verte des Houches na programu spust za muškarce. Francuzi će ponovo imati velika očekivanja od domaćih takmičara, posebno od Guillerma Fayeda koji će nastupati u pravom smislu na domaćem terenu s obzirom da je rodom upravo iz Chamonixa.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar