Naslovna    Vesti    Skijališta    Nova gondola i povećanje Arlberg ski regije od sledeće sezone
28

feb

2013

Nova gondola i povećanje Arlberg ski regije od sledeće sezone

Izgradnjom nove gondole između Lecha i Warth-Schroeckena ski regija Arlberg imaće od sledeće godine 340 km staza.

Nova, dva kilometra dugačka gondola, povezaće uskoro dva ski centra sa najvećom količinom snežnih padavina u Austriji – Lech i Warth-Schroecken.

Izgradnja nove gondole počine ovog proleća, a u pogon će biti puštena sledeće zime. Ovom infrastrukturnom investicijom cela skijaška regija uvećaće se za 64 km staza. Arlberg ski regiju inače čine Lech, Zuers, St Anton, St Christoph i Stuben.

Nova gondola koja će povezati Lech-Zuers i Warth-Schroecken zvaće se Auefeldjet i prelaziće preko prevoja Auenfeld do Geissbuehel Alpa. Ovo povezivanje najviše treba da raduje ljubitelje skijanja po dubokom snegu koji će dobiti nove površine za uživanje u regiji koja je već poznata kao raj za freeride.

Radovi na novom liftu će početi ovog proleća, a troškovi izgradnje se procenjuju na 12 miliona eura. Kada bude puštena u pogon, gondola će moći da preveze 1490 skijaša i snoubordera na sat.

Zahvaljujući izgradnji nove gondole, zajednička ski regija Lech-Zuers i Wart-Schroecken imaće 190 km skijaških staza, a Ski Arlberg će broj staza uvećati na ukupno 340km. Jedinstveni Ski Arlberg ski pass važiće za celu regiju. 

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar