Naslovna    Vesti    Skijališta    Slovenačka skijališta kreću u cenovni rat
30

sep

2012

Slovenačka skijališta kreću u cenovni rat

Rogla, Krvavec i Vogel ponudili su sezonsku kartu za skijanje za manje od 200 evra.

Slovenačka skijališta ne mogu znatnije snižavati cenu skijaških karata, ali mogu za istu cenu ponuditi bolje linije, usluge i infrastrukturu, smatra direktor Unior turizma na Rogli Damjan Pintar.
 
Pintar u pretprodaji nudi sezonsku kartu za Krvavec i Roglu za 198 eura, sledi Vogel koji je snizio cenu na 195 eura. Kanin, Stari Vrh, Kranjska Gora i Mariborsko Pohorje za sada u cenovni rat ne žele krenuti. Rogla, Krvavec i Vogel za sada samo slede praksu Italije i Austrije, gdje su skijališta zbog krize već snizila cenu karata.

Ali prema Pintarovim rečima, slovenačka skijališta još uvek su relativno jeftina u poređenju sa državama severne Evrope. „Za sada smo relativno zadovoljni rezervacijama iz Srbije i Hrvatske, tako da za ovu godinu očekujemo dobru sezonu“, dodao je Pintar.

Rogla će stalnim gostima za istu cenu nuditi više usluga, a Vogel svoju dodatnu vrednost traži u porodičnom turizmu. Stari vrh nema novca ni za kredite, tako da verojatno neće nuditi sniženja cene karata, dok će Kanin, koji je u partnerskoj vezi s italijanskim skijalištem Sella Nevea, čekati upravo njihovu odluku o cenama za ovu sezonu.

Izvor: Business.hr, Biznis plus

 

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar