Naslovna    Vesti    Skijališta    Sezonski ski pass važi 3 dana u Sloveniji
23

okt

2013

Sezonski ski pass važi 3 dana u Sloveniji

Vlasnici sezonske ski karte sa Kopaonika, imaće priliku da tri dana skijaju besplatno u nekom od slovenačkih ski centara. Takođe vlasnici sezonskog ski passa u Sloveniji, moći će da isprobaju staze Kopaonika, Stare planine ili Tornika na Zlatiboru.

Javno preduzeće Skijališta Srbije, Komora planinskih centara Slovenije i Udruženje slovenačkih žičara potpisali su danas ugovor o poslovnoj saradnji kojim se vlasnicima sezonskih ski karata daje mogućnost tri uzastopna dana besplatnog skijanja u ski centrima u Republici Srbiji, odnosno u Republici Sloveniji.

Vaučerom, koji skijaši ili borderi dobiju prilikom kupovine sezonske ski karte u Srbiji, stiču mogućnost tri dana uzastopnog besplatnog skijanja u Sloveniji i to u skijalištima Maribor-Pohorje, Rogla, Golte, Krvavec, Stari Vrh, Vogel, Kranjska Gora i Cerkno. Takođe, po principu reciprociteta, vlasnici sezonskih ski krata iz Slovenije imaju pravo na tri dana besplatnog skijanja u ski centrima Kopaonik, Stara Planina i Tornik na Zlatiboru.

Vršilac dužnosti generalnog direktora Skijališta Srbije Dejan Ljevnaić rekao je, prilikom potpisivanja, da regionalno povezivanje Srbije i Slovenije ima veliki značaj za obe zemlje i da ono predstavlja građenje nove sportske istorije.

- Po prvi put dve zemlje, skijaška velesila i zemlja sa ogromnim skijaškim potencijalom, se povezuju i pružaju mogućnost skijašima iz Srbije i skijašima iz Slovenije da osete kako radi konkurencija. A pošto konkurencija rađa kvalitet, verujem da će to dati podstreka i jednoj i drugoj strani da budu još bolje i još uspešnije - kazao je je Ljevnaić. 

Povezivanjem skijališta dve zemlje, naglasio je direktor Skijališta Srbije, pruža nam se mogućnost da učimo jedni od drugih, kako bismo zajednički podigli kvalitet usluga, a sve to na zadovoljstvo skijaša i bordera.

- Ako je Slovenija, u kojoj 99 posto nacije skija, prepoznala interes u saradnji sa Skijalištima Srbije, to je dokaz da smo na pravom putu, da imamo iste uslove kao evropski ski centri i da smo dostigli neophodne standarade - istakao je Ljevnaić.

Predsednik Komora planinskih centara Damjan Pintar, rekao je da je imao prilike da se uveri u kvalitet tri velika ski centra u Srbiji, nakon čega je Komora sa zadovoljstvom donela odluku o uspostavljanju saradnje sa Skijalištima Srbije.

Ugovor o saradnji između Slovenije i Srbije potpisali su v.d.generalnog direktora Skijališta Srbije Dejan Ljevnaić, predsednik Komore planinskih centara Damjan Pintar i predsednik Udruženja slovenačkih žičara-GIZ Srečko Jesenšek. Svečanom potpisivanju ugovora prisustvovao je ambasador Srbije u Sloveniji Aleksandar Radovanović.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar