Naslovna    Vesti    Skijališta    Pirotehničar stradao od kasetne bombe na Kopaoniku
13

sep

2012

Pirotehničar stradao od kasetne bombe na Kopaoniku

Nakon pogibije dva podoficira Vojske Srbije početkom avgusta, danas se dogodila još jedna tragedija na Kopaoniku u blizini Pančićevog vrha.

Na Kopaoniku se oko 10.30 časova dogodila eksplozija kasetne bombe u kojoj je nastradao radnik koji je radio na razminiravanju terena. Nastradao je A.R. (1963), radnik beogradske firme "PCI inženjering", koja je na tenderu dobila posao na razminiravanju terena na Kopaoniku.

Prema rečima načelnika sektora za vanredne situacije za raški okrug Radoice Kočovića, istraga na licu mesta još nije počela, jer je eksplozija bombe izazvala požar na površini od 20 ari, u blizini naftnih rezervoara. Gašenje požara otežano je zbog straha od novih eksplozija a očekuje se pomoć iz vazduha.

Na gašenju vatre rade pripadnici Vatrogasno-spasilačke jedinice sa Kopaonika, kojima je mogućnost delovanja znatno ograničena zbog opasnosti da usled požara eksplodira još neka od zaostalih kasetnih bombi na ovom području.

Na mesto nesreće krenule su specijalizovane ekipe kriminalističke policije Policijske uprave u Kruševcu i istražni organi Višeg suda u tom gradu.

Izvor: RTS, B92

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar