Naslovna    Vesti    Skijališta    Danas počela letnja sezona na Kopaoniku
25

jun

2015

Danas počela letnja sezona na Kopaoniku

Danas, 25. juna zvanično počinje letnja sezona na Kopaoniku. Tim povodom kompanija MK Mountain Resort i JP Skijališta Srbije obratili su se novinarima i predstavili sadržajnu ponudu koja očekuje ovog leta goste u našem najpoznatijem planinskom turističkom centru.

Odlični klimatski uslovi, kao i sportski, adrenalinski i zabavni sadržaji, omogućavaju gostima da sami kreiraju svoj aktivan odmor u prirodi. Izbor je veliki i prilagođen svim uzrastima - paraglajding, pešačke ture, vožnja četvorotočkašima po neuređenim stazama, vožnja žičarom, planinski biciklizam, jahanje konja kao i sadržaji zabavnog parka - zip line, bob na šinama i tjubing, a sve to u ponudi je po promotivnim cenama.

U letnjoj ponudi MK Mountain Resorta su promotivni paketi koji podrazumevaju aktivan odmor i celodnevnu zabavu u prirodi. U okviru paketa dostupni su sportski i adrenalinski sadržaji, animacija za decu i odrasle, spa & wellness sadržaji, a cena za sedam noćenja iznosi već  od 123 evra po osobi. Pored osmodnevnih, u ponudi su i vikend letnji paketi, koji obuhvataju relaksaciju, spa & wellness sadržaje, aktivnosti zabavnog parka – zip line, bob na šinama i tjubing, kao i lagane rekreativne aktivnosti u prirodi, a cena iznosi već od 110 evra po osobi po paketu. Za sve one koji žele da se okrenu zdravom načinu života, preporuka su letnji kamp hrono ishrane koji podrazumeva stručni nadzor nutricioniste, lekara i sportskog trenera, a pored toga tu je i spina kamp za zdraviju kičmu. Takođe, u ponudi je tradicionalni košarkaški kamp i škole jezika za najmlađe, sa aktivnim vannastavnim programima koji razvijaju zdrave navike i ljubav prema prirodi još od malih nogu.  Uz brojne pakete, tursiti će imati prilike da posete Dane borovnice i Dane vrganja, kao i biciklističku trku “Na sve strane Kopaonika” i “Dane paraglajdinga”.

Zahvaljujući ulaganjima u dodatne sadržaje na Kopaoniku za sve posetioce ove sezone omogućen je paket ponuda i kada reše da provedu nekoliko dana na Kopaoniku kupovaće ceo paket usluga, a ne pojedinačno, a cilj je da zahvaljujući tim paketima ponuda bude organizovanije i sadržajnija, da gostima bude zanimljivo i da isprobaju sve sadržaje, istakao je  Nikola Avram, direktor MK Mountain Resorta.

Govoreći o planovima, Avram je kazao da se u saradnji sa Rudarskim fakultetom u Beogradu istražuje tlo, i do kraja godine zemlja će se bušiti na 500 do 600 metara jer se traži voda sa temperaturom iznad 20 stepeni.

- Ona koja je nađena ima lekovita svojstva za mršavljenje, a to će biti nova ponuda i novi vid turizma. Nadamo se da ćemo ako istraživanja završimo do kraja ove godine, iduće godine u Hotelu Grand moći da napravimo novi spadodao je Avram.

Što se tiče investicija, u Hotelu Grand se radi 70 novih apartmana, odnosno još jedno krilo, a napravljen je i sopstveni vodovod kako Kopaonik ne bi zavisio od vodovoda iz Raške i kako ne bi bilo problema sa nestašicom vode, a u planu je da se ubuduće otpadna voda koristi za proizvodnju nove energije .

- Skijališta Srbije aktivno učestvuju u promovisanju domaćih turističkih destinacija i deo smo kampanje „Moja Srbija“, koja već uveliko traje u brojnim gradovima širom zemlje. Imajući u vidu značaj ove kampanje, kao i podršku Vlade Republike Srbije za podsticaj i razvoj turizma kao značajne šanse Republike Srbije za povećanje prihoda i za poboljšanje zapošljavanja, Skijališta Srbije u želji da dodatno daju svoj doprinos u razvoju domaćeg turizma, svim donosiocima vaučera dobijenih na osnovu Vladine Uredbe odobriće popust u iznosu od 10 posto na cene karata za letnje sadržaje Skijališta Srbijerekao je Dejan Ljevnaić, v.d. direktor preduzeća „Skijališta Srbije“,

- Da Kopaonik itekako ima šta da ponudi i leti pokazuje i činjenica na koju smo ponosni – da se broj turista koji uživaju u našim ponudama za aktivan letnji odmor povećava iz sezone u sezonu. Samo prošle sezone, na Kopaoniku je ostavreno više od 22 hiljade vožnji, što je duplo više u odnosu na prethodnu - istakao je Ljevnajić.

Kako se praksa sa promotivnim vikendima tokom zimske sezone pokazala kao veoma uspešna, nastavlja se sa popustima i tokom letnje sezone. Plan je da se od početka sezone organizuju tri Top summer vikenda, u okviru kojih će se odobravati 15 posto popusta na pakete za zabavne sadržaje. Termini Top summer vikenda su  2. – 5. jul, 30. jul – 2. avgust i 27. – 30. avgust.

Tokom otvaranja letnje sezone, odobren je popust od 50 posto na cenu letnjih sadržaja. Radno vreme centra je svakog četvrtka, petka, subote i nedelje od 10 do 17 časova.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar