Naslovna    Vesti    Skijališta    Otvara se prvi Bike park u Srbiji na Kopaoniku
12

sep

2012

Otvara se prvi Bike park u Srbiji na Kopaoniku

U nedelju 16.09.2012. u 10.00h, otvara se prvi Bike park u Srbiji, na Kopaoniku.

Pravi ljubitelji planinskog biciklizma će imati na raspolaganju 3 staze za spust dužine 5km izgradjene po standardima Evropske unije i Kanade. Kopaonik će time značajno pojačati svoju ponudu tokom letnje sezone.

Zajedničkim snagama, MK Mountain Resorta, Nacionalnog parka Kopaonik, Udruženje Fristajlera, Skijališta Srbije i slovenačke kompanije Alliance, realizovan je kompletan projekat i time je omogućeno da ovaj olimpijski  sport zaživi u našem najvećem ski centru.

Prva staza je posebno izgradjena za početnike i decu, druga staza je srednje zahtevna, a poslednja  - treća  staza je vrlo zahtevna i prilagodjena  iskusnim vozačima.  Širina staza varira od 60cm do 120cm. Na pojedinim deonicama su zemljani talasi, zavoji, drveni mostovi, skokovi i prepreke. Bike park je izgradjen u skladu sa pravilima o zaštiti životne sredine, staze ne remete prirodno okruženje.

Nakon prve faze izgradnje Bike parka, u narednim godinama plan je da se izgrade i staze za Svetski kup. 

Na samom otvaranju, pored mauntinbajkera iz Srbije, ceremoniji će prisustvovati i vozači iz Slovenije a biće organizovan i prigodan muzičko-zabavni program.

Izvor: Skijališta Srbije

Foto: Bike park Kopaonik Facebook strana

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar