Naslovna    Vesti    Skijališta    Nova staza u Les Deux Alpesu
15

jun

2015

Nova staza u Les Deux Alpesu

Francuski ski centar dobija novu stazu koja vodi do centra mesta.

Ko je ikada skijao u Les Deux Alpes u Francuskoj zna koliko je mrsko spuštati se crnim stazama Valentin ili Diable do samog mesta na kraju skijaškog dana kada snage u nogama više nema. Zbog niže nadmorske visine, nagiba i velikog broja ljudi koji prođu ovim stazama, u popodnevnim časovima sneg omekša, staze se prepune hupsera,a skijanje postaje pravo preživljavanje. To će se uskoro promeniti jer se u ovom ski centru konačno u rad pušta blaža, plava staza koja vodi direktno do centra grada.

U većini drugih ski centara blaže staze se obično nalaze pri dnu planine, dok su strmije na vrhu. U Les Deux Alpes je upravo obrnuto. Pored pomenutih crnih staza, do sada se u mesto moglo spustiti jedino zelenom stazom, na koju su skijaši često imali zamerke da je preuska i često zaleđena.

Les Deux Alpes već 20 godina planira izgradnju plave staze koja će se spuštati do mesta, a ovog leta će plan konačno biti realizovan. Investicija će koštati 10 miliona evra. Radovi će trajati i tokom leta, a očekuje se da će biti kompletirani do oktobra ove godine. Zvanično otvaranje staze planirano je za 5. decembar

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar