Naslovna    Vesti    Ostalo    Putinovi telohranitelji uče da skijaju
22

okt

2012

Putinovi telohranitelji uče da skijaju

S obzirom da je predsednik Rusije strastveni skijaš, njegovo obezbeđenje uči da skija kako bi moglo da ga štiti i na ski stazama.

Ruski predsednik najčešće skija u ski centrima oko Sochija, domaćina sledeće zimske Olimpijade. Kada Putin dođe na skijanje u Sochi ili neki drugi ruski ski centar, staze se zatvaraju za ostale skijaše i uvodi se zabrana leta iznad skijališta. Kao dodatna mera bezbednosti, ubuduće će i Putinovi telohranitelji skijati sa njim za svaki slučaj.

Dmitri Medvedev, ruski premijer, je takođe veliki ljubitelj skijanja. Smatra se da je snažna podrška dvojice najmoćnijih ruskih političara odlučujuće uticala na uspeh ruske kandidature za dobijanje Zimskih Olimpijskih Igara 2014. godine.

Iako su staze zatvorene za druge skijaše kada Putin skija, odlučeno je da to ipak nije dovoljno za potpunu zaštitu ruskog predsednika. Petnaest oficira ruske Federalne Garde uzima ski časove kako bi bili u stanju da štite ruske političare i druge dužnosnike dok uživanju na ski stazama. Skijaška obuka telohranitelja će trajati ukupno 148 časova. Pitanje je da li će to biti dovoljno da telohranitelji drže korak sa Putinom jer je ruski predsednik odličan skijaš.

Izgleda da Rusi kako se Olimpijada približava ništa ne ostavljaju slučaju. Čak i kada ruski predsednik nije u gradu, mere bezbednosti u Sochiju su na jako visokom nivou. To je verovatno jedini ski centar na svetu na čijim žičarama postoje detektori za metal, a ski patrole nose automatske puške. S obzirom da se grad domaćin sledeće Olimpijade nalazi blizu Kavkaza koji tradicionalno predstavlja utočište raznim terorističkim grupama, dodatna opreznost nije na odmet.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar